Vízilabda

2018.03.17. 17:34

A felsőházban folytathatják a rájátszást

Bár az első támadásból gólt ért el a vendégcsapat, mégis a békéscsabaiak kezdtek álomszerűen.

G.P.

Swietelsky-Békéscsaba–Angyalföldi SI DSE 18–10 (5–1, 5–2, 5–3, 3–4)

Vízilabda OB I B-s bajnoki érkőzés. Békéscsaba, 100 néző. V.: Pásztor, László. Békéscsaba: Ormai – Szabó Zs., Szabó Z. 4, Rácz 6, Mucsi 1, Major 3, Németh D. 2. Cs.: Tifrea 1, Tóth F., Józsa, Ajtai 1, Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. Az Angyalföld legeredményesebb játékosa: Vincze 4.

Gól emberelőnyből: 4/2, ill. 11/2. Büntetők: 0/0, ill. 2/2. Az eredmény alakulása: 0—1, 7—1, 11—3, 14—5, 16—10.

Bár az első támadásból gólt ért el a vendégcsapat, mégis a békéscsabaiak kezdtek álomszerűen, hiszen hét góllal válaszolt zsinórban. Ezzel a házigazdák megadták a rangadó alaphangulatát, és tetszetős gólokkal terhelték mega fővárosiak kapuját. A vendégek edzője hamar lecserélte kapusát. Akadtak látványos gólok is, az egyik legszebb Rácz Norbert nevéhez fűződik: a labdarúgásból ismert esernyőcsel után lőtte ki az ellenfél kapuját.

A hatékony támadások mellett, a fegyelmezett védekezés miatt is dicsérhető a Csaba, amely a félidőre már nyolcgólos előnyre tett szert. A 3. negyed közepéhez érve ez már kilencre duzzadt. Kiengedtek, lazult a védekezés, a gyors és fiatal fővárosiak meg is próbáltak mindent, hogy szűkítsék a két gárda közötti különbséget — kevés sikerrel, hiszen végül nyolc lett közötte. Ezzel a győzelemmel két fordulóval az alapszakasz befejezés előtt végleg eldőlt, hogy a Békéscsaba a rájátszást idén is a felsőházban folytathatja.

Dr. Szilágyi Kristóf: – Fegyelmezetten és nagy koncentrációval ment bele a játékba mindenki, hatékonyan védekezve, elől pedig sok szép és látványos gólt szerezve. Külön örömöt jelentett Rácz Norbert és Szabó Zoltán gólerős játéka.

Az élcsoport állása: 1. KSI SE 43, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 41, 3. Swietelsky-Békéscsaba 34.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában