Asztalitenisz

2018.01.17. 10:18

Fehér Orsolya bronzérmes az U21-eseknél

Budapesten, a BOK-csarnokban rendezik meg az idei év első Wordl Tour versenyét.

A viadalon négy kontinens, 51 országának 359 versenyzője áll asztalhoz. A nőknél a magyar válogatott tagjaként ütőt fogott Fehér Orsolya, a felnőtt világranglista 249. helyezettje, aki a PET-BAU ASE Orosháza extraligás csapatában szerepel kölcsönben. A 19 éves, többszörös ifjúsági bajnok statisztikás játékos az U21-esek mezőnyében (32 induló) a világranglista kilencvennyolcadik helyén álló fehérorosz Daria Trigolosz ellen jó játékkal 3:1-re győzött. Ezzel a nyolcaddöntőbe jutott, ahol a német színeket képviselő, a világranglista 152. helyén álló Wan Yuan ellen 3:0-ra nyert. A legjobb négy közé jutásért Fehér Orsolya ellenfele a világranglista 175. helyén álló angol Tin-Tin Ho volt, akit szintén 3:0-ra győzött le, és a négy közé jutott.

A szerda délelőtti elődöntőben a világranglista 90. helyezettjével, a hongkongi Mak Tze Winggel találkozott az orosházi kölcsönjátékos. A találkozót végig a honkongi asztaliteniszező irányította, és a papírformának megfelelően 3:0-ra (11:5, 11:2, 11:7) nyert.

A 19 éves Fehér Orsolya így bronzérmes lett, amiért minden dicséretet megérdemel, hiszen egyedüli európaiként jutott a legjobb négy közé.

A felnőttek mezőnyében Fehér Orsolya egy hármas csoportba került, ahol a német Wan Yuan visszavágott a korábbi vereségért, és 4:2-re győzött a magyar lány ellen. A világranglista 99. helyén álló, első számú olasz női játékos Piccolin Georgia érvényesítette a papírformát, és magabiztosan 4:1-re nyert Fehér ellen, aki így nem jutott tovább a főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában