labdarúgás NB III.

2018.08.18. 21:23

Értékes gyarmati győzelem született

Két döntetlent követően, a második hazai rendezésű mérkőzésén megszerezte az új bajnokság első győzelmét a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárréti alakulat a Csank János által irányított Gyöngyöst verte taktikus csatában.

V. L.

Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK 2–1 (2–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. V.: Kakuk. Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Toca – Vincze D., Villand – Achim, Pölöskei (Styecz), Pataki – Prasler (Balogh A.), Székely (Lukács). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Gyöngyös: Halasi – Králl, Fehér, Csornij, Lizák – Molnár E., Tarnai (Pilinyi), Niedermüller, Horváth M. – Gergely, Dávid. Vezetőedző: Csank János.

Ahogy az várható volt, a gyarmatiak nagy elánnal estek az évet két hazai vereséggel indító hevesieknek. A próbálkozásaik már a 13. percben eredményt hoztak, amikor is Pataki Zalán jobb oldali szögletére középen Pölöskei Péter emelkedett legmagasabbra és a kapaba fejelt, 1–0. A folytatásban is nyomás alatt tartották a Gyöngyöst a hazaiak, akik alig-alig tudtak eljutni a hazai tizenhatosig. A 28. percben helyzet nélkül jött az újabb hazai gól: Raducu ugratta ki Achim Ádámot a jobb szélen, a középre ívelt labdát Prasler a hosszú sarokba bólintotta, 2–0.

Hogy ne legyen izgalommentes a második félidő, arról Dávid Róbert gondoskodott. A vendégek támadóját nem vették elég komolyan a védők, ésegy középre ívelt labdát szabadon fejelhetett a rövid felső sarokba, 2–1.

A második félidőre visszaálltak a megszokott négyvédős hadrendre a házigazdák és a biztonságot tartották elsősorban szem előtt. A gyöngyösiek próbáltak aktívabb „üzemmódba” kapcsolni, többet is birtokolták a labdát, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, csupán egy-egy átlövéssel veszélyeztettek. A kontrák reményében Boros Tibor a szélekre beküldte a gyors embereit, akiket ezen a napon nem sikerült megjátszaniuk a társaknak, ennek ellenére a gyarmatiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

G.: Pölöskei, a 13., Prasler, a 28., ill. Dávid, a 39. percben. Jó: Pataki, Pölöskei, Prasler, ill. Lizák, Dávod, Csornij, Molnár E.

Boros Tibor: – Új rendszerben küldtük pályára a csapatot, ami működött is. Magabiztos játékkal kétgólos előnyre tettünk szert, majd egy rövidzárlat megbosszulta magát. A második félidőre tudatosan visszaálltunk az alap biztonsági játékrendszerre, előre felhoztuk a gyors embereinket, de meglepetésemre nem tudtak helyzetbe kerülni. Az eredmény a vendégekre hízelgő.

Csank János: – Az első félidőben azt kaptam, amit vártam, a mezőnyben fölénk nőtt az ellenfelünk. Az első gól megfogta a csapatomat, és mire felébredtünk már kettővel vezetett az ellenfél. Szünet után tudtunk újítani, de mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani, noha az ikszre rászolgáltunk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában