labdarúgás

2018.08.19. 20:34

Elvesztette veretlenségét az Előre

A Zalaegerszeg zsinórban negyedszer nyert az Előre ellen, amely így elvesztette őszi veretlenségét.

V. L.

Fotó: Katona Tibor

ZTE–Békéscsaba 1912 Előre 3–1 (1–1)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Zalaegerszeg, 1100 néző. V.: Bognár T. (Farkas B., Horváth Z.). ZTE: Zöldesi – Szépe (Kónya, a 46.), Lesjak, Devecseri, Bedi – Vojnovics, Kiss M., Szökrönyös (Horváth K., a 74.), Babati – Gajdos, Balázs (Novák, a 68.). Vezetőedző: Nagy Tamás. Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Nagy S. (Hursán, a 11.) , Szélpál N., Mészáros (Zahorán, a 63.) – Mezei, Viczián, Király – Máris (Szalai, az 55.), Urbin, Gránicz. Vezetőedző: Boér Gábor.

Sárga lap: Viczián, a 38., Devecseri, a 41., Vojnovics, a 93. percben.

Szögletarány: 8:4 (3:2).

43. perc: Viczián nagy bedobása után Urbin a hosszú oldalon két méterről fejelt a hazai kapuba, 0–1.

45+1. perc: Király vesztett labdát a félpályánál, Kiss M. indítása után Gajdos 12 méterről ballal lőtt a csabai kapuba, 1–1.

Fotó: Katona Tibor

52. perc: a vendégek ismét labdát vesztettek a saját térfelükön, Szökrönyös labdájába Ribánszki még beleütött, a labda Gajdoshoz került, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2–1.

71. perc: Novák szerzett labdát az oldalvonalnál Viczián mellett, majd kapura tört a bal oldalon, és jól adott középre, az érkező Babati ballal 12 méterről kilőtte a jobb felső sarkot, 3–1.

Mezőnyjátékkal kezdődött a tévés mérkőzés, majd a 3. percben Nagy S. egy ütközés után kézsérülést szenvedett, ápolás után még visszatért a védő, de a 11. percben le kellett cserélni, Hursán állt a helyére, aki középpályás lett, Viczián húzódott hátra a védelembe. A folytatásban a labda jobbára a két 16-os között pattogott, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A félidő hajrájában vezetést szerzett a Békéscsaba, amire hamar jött a ZTE válasza.

Fotó: Katona Tibor

Szünet után gyorsan vezetést szerzett a hazai együttes, majd Mészáros megsérült, helyére a fiatal Zahorán állt. A harmadik ZTE gól után eldőlt a találkozó sorsa, bár a lilák nem adták fel, Gránicz többször is veszélyeztetett, de a házigazdák mindig menteni tudtak. A hazaiak zsinórban negyedszer nyertek az Előre ellen, amely így elvesztette őszi veretlenségét. Jó: Lesjak, Bedi, Babati, Gajdos, ill. Ribánszki, Mezei.

Boér Gábor: – Sajnos gyerekes hibákat követtünk el, és nem tudtuk átmenteni az eddigi alázatos játékunkat. Bízom benne, hogy jókor jött a pofon, egy-két embernek vissza kell szállni a földre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában