megye futás

2018.04.16. 10:51

Elrajtolt Tóth László és az 5. Megye Futás

Hétfőn kilenc órakor Békéscsaba főteréről elrajtolt az ötödik megye futás mezőnye, amelyet április 16. és 28. között a testedzés, és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében kezdeményezett 2014-ben Tóth László, békéscsabai futónagykövet, aki az idén hatvan település érintésével 634 km-t teljesítését tűzte ki célul.

Verasztó Lajos

A főtéren már kilenc óra előtt gyülekeztek a résztvevők, akik közül többen elkísérték Tóth Lászlót. Ott volt a futók között az esemény fővédnöke, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, és Bíró Csaba védnök, a békéscsabai önkormányzat szakbizottságának elnöke is.

Időközben a kísérő kocsival megérkezett Tóth László is, aki a kiszállás után, a Megye Futás zászlóval a kezében készségesen nyilatkozott lapunknak: — A hétvégén jól feltöltődtem, és már nagyon várom a rajtot. Ebben az évben már hatvan település fogad és vár minket a megyében. Az előző évben ötszáznyolcvan kilométer volt a táv, most növeltük a távolságot, és a tizenhárom nap során hatszázharmincnégy kilométer teljesítése vár ránk. A lényeg továbbra is az, hogy a futást szeretnénk népszerűsíteni, és várjuk a csatlakozókat minél nagyobb létszámban, akik kerékpárral és görkorival is jöhetnek.

A futás főszervezői a Megye Futás és a békéscsabai BSI Futónagykövetek, társszervező a ,,Nyitott Szemmel” Közhasznú Egyesület, és a Maradj Lendületben Sportegyesület.

A résztvevők rövid bemelegítését követően, a rendezvény harmadik védnöke Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere, és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere jó utat kívánt Tóth Lászlónak és kísérőinek. Ezután Tóth László, a Megye Futás zászlóval a kezében elkezdte a visszaszámlálást, majd elrajtolt a mezőny Szabadkígyós irányába.

A békéscsabai futónagykövet a rendezvény utolsó napján kísérőivel együtt a tervek szerint április 28-án szombaton, 12 óra 10 perc körül érkezik Békéscsabára, a Szent István térre Doboz irányából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában