Kosárlabda NB I B

2018.04.23. 14:38

Előnyből várja a békéscsabai visszavágót a Békés a kiesés elleni harcban

Van dramaturgiai érzékük a békési kosárlabdázóknak.

G. P.

Vásárhelyi Kosársuli–Calle Pubfood Békés 75:77 (23:18, 15:21, 18:14, 19:24)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Rájátszás a 9–14. helyért, 1. találkozó. Hódmezővásárhely, 300 néző. V.: Pozsonyi, Sallai, Gergely. Békés: Krisztics (22/6), Zrinyi (3/3), Nagy B. (13/3), Koma (16/6), Kertész (12/3). Cs.: Hajdu (4/3), Balog G. (1), Gruda (6), Bánszki, Farkas. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Hódmezővásárhely legjobb dobója: Miletics (18/6).

Van dramaturgiai érzékük a békési kosárlabdázóknak. Az alapszakasz befejezése után most már valóban nagyon komolyra fordultak a dolgok az NB I B Piros csoportjában, hiszen a 11. helyen záró békésiek az utolsó Hódmezővásárhely ellen már a kiesés ellen mérték össze tudásukat. A Csongrád megyeiek egy-egy rövidebb időszaktól eltekintve végig vezettek az oda-vissza párharc első mérkőzésén. Tizenhét másodperccel a vége előtt konkrétan négy ponttal, és már talán a békési kispadon ülők sem hitték, hogy ezen a napon bármiféle babér teremhet a csapatnak.

A pályán lévők azonban nem így gondolták, hittek abban, hogy meg lehet még fordítani a csatát. Koma Dániel például, aki a sarokból eresztett meg egy hárompontost, majd három másodperccel a dudaszó előtt Kertész Dániel, aki a félpályáról tett egy kísérletet. A labda átszaladt a hálón, a csapat pedig ünnepelhetett, előnyből várhatja a pénteki visszavágót.

A békésiek végig fegyelmezetten játszottak, mindössze hat eladott labda szerepelt a statisztikában, ilyen jó mutatót még egyetlen idei meccsükön sem produkáltak. Taktikusan játszottak, tartották magukat megbeszéltekhez, Koma és a csereember, Gruda is jól oldotta meg az egy az egy elleni helyzeteket. A fiatal Balog Gábor fontos két labdát szerzett, míg a másik titán, Nagy Balázs a védekezésben semlegesítette az ellenfél irányítóját, Szabó Pétert tíz pont alatt tartva úgy, hogy a 2. félidőben már fájó lábakkal tartózkodott a pályán.

No, és ne felejtsük el Kriszticset sem, aki 22 pontjából a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult.

Persze még nem dőlt el semmi, de a lélektani előny is a békésiek mellett van, ha győznek pénteken, a kiesést már biztosan elkerülik.

Balog Vilmos: – Elismerésem a csapatnak a fegyelmezett játékért. A visszavágón várom a hasonló folytatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában