labdarúgás

2018.07.19. 15:59

Életben maradt a felnőtt csapat Gyulán

Gyulán csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót tartott Kónya István, a város alpolgármestere, és Dobi Róbert, a Gyulai FC-Termál elnöke. Kónya István elmondta, a múlthéten Galbács Mihály, a megyei I. osztályú indulási joggal rendelkező Gyulai Termál FC elnöke az önkormányzat vezetőivel folytatott megbeszélés után aláírta az elnöki posztról történő lemondó nyilatkozatát.

V. L.

Július 18-án rendkívüli közgyűlést tartott a gyulai klub, amelyen megválasztották az új elnökséget, és a felügyelő bizottságot. Mint ismeretes korábban a gyulai labdarúgás jövőjéért felelősséget érző tíz sportember önkormányzati támogatással létrehozta a Gyulai Futball Clubot. Most az egy hónapja létrejött klub vezetőit választották meg egy az egyben a Gyulai FC-Termál tisztségviselőinek.

A klub elnöke Dobi Róbert lett. A fürdővárosi együttes így az ősztől a megyei I. osztályban indulhat. A Gyulai FC-Termál néven szereplő csapat Démusz Zsolt edző vezetésével készül a bajnokság őszi idényére, a szakvezetőnek a gyulai utánpótlásban évek óta dolgozó Csepregi György segíti a munkáját.

Jelenleg heti öt edzést tart Démusz Zsolt, a távozások után megmaradt tizennégy labdarúgónak. A fürdővárosiak négy-öt új játékos igazolását tervezik a nyár folyamán, és az őszi idényben az ötödik-hatodik helyre várják az együttest. A télen további labdarúgókat szeretnének még igazolni.

Az alpolgármester kiemelte: a mostani lépéssel a több mint száz éves múltra visszatekintő gyulai felnőtt labdarúgás életben maradt, így folytathatják a megyei élvonalban, és nem kell a legalacsonyabb szinten, a megye III. osztályban kezdeniük a munkát.

Előzmények:

Borítókép: Shutterstock illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában