Kézilabda

2018.03.17. 20:09

Egyre reménytelenebb helyzetben az Orosháza

Fordulás után sem sokat változott a játék, a Pest megyei együttes őrizte jelentős előnyét, miközben a 36. percben az addig öt gólt szerző Németh László hétméterest hibázott.

V.L.

Dabas KC VSE—Orosházi FKSE-Linamar 33—21 (18—8)

Kézilabda NB I-es férfi mérkőzés, Dabas, 500 néző. V.: Bacs, Bóna. Dabas: HOLLÓ B. 3 — Országh 2, Perisic, Schlacta 2, HALÁSZ L. 6, dr. Bíró 2, Zakics 1 (1). Cs.: Duleba (kapus), Shinnosuke 3, POCSAI 5 (4), LEPSÉNYI 3, Szöllősi O. 2, Priczel 1, Laurinyecz 1, Tanaka, Kiss A. 2. Vezetőedző: Tomori Győző. Orosháza: Szabó L. — Pásztor M. 1, Ferenczi 3, Morva, Markoski 3, Stranigg, Németh L. 5 (1). Cs.: Herjeczki (kapus), Knezevics, Milosevics, Braz, Antal 5, Balázs 4 (2, Németh G., Mihály. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/5,. ill. 5/3.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 2—0. 8. p.: 4—1. 11. p.: 6—2. 14. p.: 6—4. 16. p.: 7—5. 18. p.: 9—5. 23. p.: 12—6. 27. p.: 15—7. 37. p.: 20—11. 41. p.: 22—12. 45. p.: 23—15. 50. p.: 27—16. 55. p.: 31—18.

A vendégeknél nem szerepelhetett a sérült Domagoj Srsen a szombat esti találkozón. Pocsai hétméteres góljával szerzett vezetést a hazai együttes, majd Halász növelte az előnyt az 5. perc végére. Az orosháziak első gólját Ferenczi szerezte, ezzel 2—1-re szépítettek a vendégek. A dabasiak diktálták a tempót, és a 8. percben már 4—1-re vezettek. A vendégek nem védekeztek elég hatékonyan, így a volt orosházi szélső, Országh góljával a 11. percben már 6—2-es dabasi előnyt mutatott az eredményjelző.

A folytatásban Németh László két góljával — az elsőt hétméteresből lőtte a balszélső — 6—4-re feljött az OFKSE. Ezt követően Ferenczi góljával még szépített az orosházi csapat, ám újabb két gyors dabasi találattal 9—5-re húztak el a hazaiak. A vendégek Németh László harmadik góljával 9—6-ra zárkóztak fel, ám a 21. percben a játékvezetők kiállították Ferenczi Botondot, és a reklamáló Bakó Botondnak felmutatták a sárga lapot. A Dabas jól használta ki az emberelőnyt, hiszen két gólt is szerzett, így 11—6-os előnyhöz jutott. A félidő hajrájában a házigazdák irányították a játékot, rendszeresen góllal büntették a vendégek hibáit, így a szünetre tíz gólos dabasi előnnyel mentek a csapatok.

Fordulás után sem sokat változott a játék, a Pest megyei együttes őrízte jelentős előnyét, miközben a 36. percben az addig öt gólt szerző Németh László hétméterest hibázott. A másik oldalon Pocsai is kihagyta a büntetőt, majd Halász Levente gólja után a 41. percben a házigazdák visszaállították a tíz gólos különbséget. A vendégeknél a fiatal Balázs Botond jól szállt be, és négy alkalommal is betalált a dabasiak kapujába, így 23—15-re feljött az OFKSE.

A folytatásban ismét kiütköztek az orosháziak hibái, így az 50. percben már tizenegy góllal vezetett az újonc Pest megyei együttes, miközben Holló Balázs kapus is bevette a vendégek hálóját. Tomori Győző az utolsó tíz percben pályára küldte a tizenkilenc éves Laurinyecz Balázst, aki a Békéscsabai DKSE-ben nevelkedett, és a fiatal játékos meghálálta a bizalmat, hiszen gólt szerzett.

A hajrában a házigazdák tovább növelték előnyüket a gyengén védekező, támadásban pedig sok technikai hibát vétő orosházi csapat ellen, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Mivel a hétvégén a vetélytársak közül a Vác döntetlent ért el Cegléden, a Gyöngyös pedig Budakalászon győzött, így a sereghajtó orosháziak hátránya a bennmaradást érő, tizenkettedik helyen álló Ferencvároshoz képest öt pont.

Bakó Botond: — Az eredmény mindent elárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában