kézilabda

2018.06.20. 16:49

Egy gólon múlt a sárréti csapat bronzérme

Története legjobb diákolimpiai eredményét érte el a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola azzal, hogy a Kisvárdán hétvégén megrendezett IV. korcsoportos (7–8. osztályosok) országos döntőben 4. lett.

G. P.

A legtechnikásabb játékos címet a szeghalmi ­Petri Ildikó érdemelte ki.

– Az iskolánk történetében ezek a lányok érték el az eddigi legjobb eredményt. Fantasztikus, amit ebben az évben csináltak! – dicsérte tanítványait Veres-Varga Emese testnevelő.

A szeghalmiak az A csoportban a Szekszárd, a Kisvárda és a Törökszentmiklós iskoláival találkoztak, csoportjukból az első helyen jutottak tovább. Az elődöntőben a B csoport második helyezettjével, a Kozármislennyel találkoztak. Veszítettek, így jöhetett a bronzmeccs. A Szekszárd egyetlen aprócska góllal győzött, de a szeghalmiak így is nagyon büszkék lehetnek a negyedik helyükre.

Az országos döntőn negyedik helyen végzett szeghalmi kézilabdás lányok. Fotó: beküldött

A Tildy Zoltán Ált. Iskola eredményei. Csoport: –Szekszárdi Dienes Valéria Ált. Isk. 19–19. Legjobb dobók: Gyűrű V. 9, Petri 4. – Szent László Katolikus Ált. Isk., Kisvárda 26–14. Legjobb dobók: Petri 15, Gyűrű V. 7. –Hunyadi Mátyás Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk., Törökszentmiklós 19–14. Legjobb dobók: Petri 9, Fábián 5, Gyűrű V. 4. Elődöntő: – Janikovszky Éva Ált. Isk., Kozármisleny 12–29. Legjobb dobók: Petri 5, Gyűrű V. 4. A 3. helyért: –Szekszárd 14–15. Legjobb dobó: Petri 8.

A csapat tagjai: Brücher Alexa, Bugyik Fanni, Csizmadia Réka, Fábián Petra, Gyűrű Viktória, Molnár Beatrix, Petri Ildikó, Pincés Sára, Rab Orsolya, Sáfián Petra, Szabó Zsanett. Felkészítő pedagógusok: Veres-Varga Emese és Zsadányi Sándor. A diákolimpiát a Kozármisleny nyerte meg a Győr előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában