LINAMAR-BÉKÉSCSABAI RSE

2018.03.22. 13:55

Edzőváltás után: némi pluszra van szükség

Ahogy arra számítani lehetett, nem múlt el következmények nélkül a minap elveszített Magyar Kupa-döntő, leváltották a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabda-csapatának vezetőedzőjét, Alberto Salomonit.

Gajdács Pál

A klub a hivatalos közösségi oldalán azt is közölte, hogy az idény végéig a szakmai igazgatóként tevékenykedő Kormos Mihály látja el a vezetőedzői teendőket.

A klubmenedzsment álláspontja szerint a szezon előtt meghatározott célkitűzések eléréséhez, így a bajnoki cím megvédéséhez váltásra volt szükség. A megoldást házon belül találta meg az egyesület, hiszen felkérte a szakmai igazgatóként dolgozó Kormos Mihályt, hogy az idény végéig vegye át a felnőtt csapat irányítását.

Kormos Mihály a BRSE történetének első két bajnoki címét szerző szakember az elmúlt években a klub utánpótlás nevelésének megreformálásán és a Békéscsabai Röplabda Akadémia előkészítésén dolgozott, de rálátása volt a felnőtt együttes munkájára is. A stáb összetétele nem változott, azt másodedzőként Leiszt Máté és a statisztikusként Antonio Ferrari alkotja.

A tavaly nyáron Békéscsabára érkezett 52 éves olasz Alberto Salomoni irányításával a csapat megnyerte a Közép-európai Ligát, illetve a bajnokság alapszakaszának egyik csoportját, majd a középszakaszt is, a Magyar Kupában pedig ezüstérmes lett. Az olasz szakember szerződése az idény végéig szól, de felmentették a munkavégzés alól.

– Fontos momentum volt a Magyar Kupa-döntőben elszenvedett vereség, de nem mondanám, hogy emiatt döntöttünk a váltás mellett. Tudjuk, nem lehet mindent megnyerni – mondta az országos sportnapilapnak Baran Ádám, a Linamar-Békéscsabai RSE elnöke.

– Folyamatosan vizsgáljuk, hogyan működhet jobban a csapat, úgy ítéltük meg, a bajnokság hajrájához némi pluszra van szükség. Sem Alberto Salomoni, sem a csapat nem vallott kudarcot, nem pr-fogás részünkről, amikor köszönetet mondunk az edzőnek az elvégzett munkáért.

– Nagyon rövid az időnk, mert április 1-jén már kezdődik a bajnokságban az elődöntő, vagy a Jászberény, vagy a Kaposvár ellen (a két csapat 1. negyeddöntő mérkőzését szerdán 3:2-re a Jászberény nyerte a somogyiak vendégeként – a szerző). Megpróbálunk egy-két dologban változtatni, picit gyorsítani a csapaton, de ahogy mondtam, nagyon sok elemet most nem tudunk erősíteni. Elődömet emberileg és szakmailag is nagyra becsülöm, köszönet jár a munkájáért – mondta lapunknak Kormos Mihály, aki már szerda este megtartotta első edzését.

A Békéscsaba a mostani idényben két mérkőzést veszített magyar ellenféllel szemben: decemberben az Újpesttől az NB I-ben, múlt vasárnap pedig a Nyíregyházától a kupadöntőben kapott ki egyaránt 3:2-re.

Alberto Salomoni nem kívánt nyilatkozni.

A szurkolók között vegyes visszhangra talált Salomoni elküldése, többen nem értik, hogy miért volt szükség a váltásra, bár sokak szerint idén már nem volt mindig olyan meggyőző a játék, mint Szasa Nedeljkovics idejében, akit egyöntetűen mindenki nagyon tisztelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában