vívás

2018.08.14. 16:25

Edzésbe álltak a vívók

Rövidebbre szabták a nyári pihenőt a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia válogatott vívói számára, mégpedig azért, mert októberben ifjúsági olimpiát rendeznek Buenos Airesben, ahová a junior válogatott Dékány Kingát is várják nagy szeretettel. Edzőjével október 2-án repül az argentin fővárosba és október 20-án tér majd haza.Galli Zsolt, az AVA vezetőedzője, Dékány felkészítője korosztályos válogatottak segítségét is igénybe vette a felkészülésben.

G. P.

A gyulai nevelésű U23-as Európa-bajnok negyedik vasasos Kardos Edina, a tatai Büki Lili, a BVSC-s Turcsák Bianka és a flesses kadett Európa-bajnok Kolczonay Borbála jött hozzánk egy hétre – mondta Galli Zsolt.

– Mellettük a korosztályos válogatott Kazár Dóra is edzésben van, aki szerdán utazik a Pireneusokba, ahol öttusázókkal készül majd, Keszthelyi Zsombor pedig már Franciaországban tartózkodik. A csapatban kadet Európa-bajnoki ötödik Zsombor Bordeaux városába kapott meghívást, ahol francia, belga, amerikai és más nemzetek képviselőivel gyakorol. Augusztus 5. és 11. között Szarvasra költöztünk át, ahol lassan húsz éves hagyományt folytatva edzőtáboroztunk. Napi négy edzésen jobban már a szakmai rész került előtérbe. Augusztusban a klub többi korosztályos versenyzője is edzésbe állt, szép számban, tizenöt-húsz fiatal edz nap mint nap. Augusztus utolsó hetét Tatán, a Héraklész táborban töltjük majd a válogatottjainkkal.

Beküldött fotók

Galli Zsolt elmondta még, hogy az új idény első versenyére, egy kadet és junior válogatóra szeptember végén kerül sor. Miközben edző és tanítványa az ifjúsági olimpián tartózkodik, Békéscsabán Megyesi István veszi át a foglalkozások irányítását.

Nem esett még szó a nyáron első felnőtt Európa-bajnokságán és világbajnokságán vívó Szabó Rékáról. A szezon számára nagyon elhúzódott, ezért ő még igazoltan pihen, de a közeljövőben ő is megkezdi a felkészülést Kovács Iván felügyelete mellett. Számára világkupa és szatelitversenyek jelentenek majd ősszel próbatételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában