Atlétika

2018.04.20. 16:40

Külföldi gyaloglók is jönnek Békéscsabára az Eb-kvalifikációért

Világversenyek előtti főpróbát rendeznek Békéscsabán. Az április 22-én vasárnap délelőtt a Kopp Békéscsabai AC rendezésében sorra kerülő rangos viadalon 20 km-en mindkét nemben kvalifikálhatják magukat az atléták a berlini Európa-bajnokságra.

Munkatársunktól

A gyalogló országos bajnokságon, felnőtt és utánpótlás férfi-női 20 km-es gyaloglásban és a fiatalkorúak hosszútávú gyalogló számaiban. Többször nyertek itt világnagyságok és mindig kiváló lehetőséget jelentett a hazaiak legjobbjai számára is a csabai közönség előtti versengés. Kovács Barbara a házigazda klub olimpikonjának gyaloglása azért is érdekes, hiszen a Eb kvalifikáció megszerzése számára a cél. A másik csabai gyalogló Zahorán Petra az ifjúsági Eb-re készül, így a hazai közönség buzdítása erőt adhat a számára.

Az ideérkező magyar olimpikonok: Helebrand Máté, Srp Miklós, Récsei Rita, Venyercsán Bence, és további hazai kiválóságok mellett a külföldi gyaloglók versengése élményt adhat a kilátogató nézőknek.

Az ország teljes mezőnye itt lesz, hiszen országos bajnokságot rendeznek minden korosztályban a megyeszékhelyen. Több éremesélyes békéscsabai válogatott gyaloglónak szurkolhatnak a kilátogatók.

A futószámok főként a régió futóit érintik. Folytatva a hagyományt, immár 24. alkalommal megrendezzük a 6 km-es utcai futóversenyt — amelyre online a www.bcsac.hu-n és a helyszínen 10 óráig is nevezhetnek a futók. Külföldi és magyar kiválóságok küzdenek az elsőségért, közöttük a békéscsabai Gregor László, Apáti Bence, Pavuk Tíra is. A kilátgogatók a visszatérő és már ismert családoknak és amatőröknek is szurkolhatnak. Lesz 3x1000 m-es családi váltó, és 5x1000 m-es általános iskolai váltó, valamint 3x 1000 m-es céges váltóverseny is.

Tavaly először ezen a napon rendezte a Békéscsabai AC a Kölyök Atlétikai egyesületi versenyét is a legkisebbeknek. Vaszkán Gábor koordinátor most a megyei iskolákat is invitálta a vasárnapi versenyre, s a szervezők bíznak abban, hogy sokan jönnek az első szabadtéri megmérettetésre.

A 21. Szupermaraton, Kerékpáros és Görkori Túrára is várjuk a Csaba Centerben vasárnap délelőtt a nevezőket. Csapatépítésre is kiváló alkalom ez a futónap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában