kézilabda

2018.09.24. 13:34

Bravúros tarcsai diadal, váratlan szarvasi vereség

A hétvégi NB II-es kézilabda-mérkőzések eredményei.

Túrkevei VSE–Újkígyós FISE 34–24 (19–11)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Túrkeve, 113 néző. Vezette: Dohány, Nagy L.

Újkígyós: Rákóczi – Biri, Skaliczki N. 7, Zubor 4, Tóth B. 2, Lipták 2, Harangozó V. 5 (2). Csere: Ecker Zs., Ecker G. (kapusok), Vajna 3, Szőke 1. Edző: Dézsi Róbert. A Túrkeve legjobb góldobói: Békési 7, Keresztes 6.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A vendégek jól kezdték a mérkőzést, azonban a félidő közepén jött egy 10 perces rövidzárlat, ami alatt zsinórban hat gól dobott a házigazda, ezzel megnyugtató előnnyel térhetett pihenőre. A második játékrészben így is lett volna esély a felzárkózásra, hiszen a túrkeveiek semmi extrát nem mutattak. A kígyósiak teljesítményébe azonban rengeteg technikai hiba vegyült, ráadásul ziccerek tömkelegét hagyták kihasználatlanul, ami törvényszerű vereséget szült.

Békéscsabai BDSK–Pick Szeged U23 22–25 (12–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Gulybán, Juhász D.

Békéscsaba: VLCSKÓ B. – dr. Sári 2, Osgyán 8 (3), Petrovszki A. 1, VLCSKÓ K. 7, Felczán 2, Farkas B. Csere: Csörgő, Mézes (kapusok), Fekete L. 2, Márton, MORVA, Kovács B., Tokaji, Nemesi, Kucsera. Edző: Labos Tibor. A Szeged legjobb góldobói: Bajusz B. 7 (1), Lőrincz 4, Szabó B. 4 (2).

Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/2.

Kezdettől kiegyensúlyozott csata folyt, váltott vezetés mellett, de egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. Hazai oldalon dicséretes volt a védőmunka, ugyanakkor a támadásban elkövetett technikai hibák, és néhány ziccer elhibázása nem tette lehetővé, hogy elhúzzanak Vlcskóék. Szünet után sem lankad az iram, továbbra sem tudta leszakítani a másikat egyik csapat sem. A végjátékban a szegediek voltak higgadtabbak és pontosabbak a kapu előtt, a csabaiaknak a sorsdöntő szituációkban megremegett a kezük. Összességében színvonalas csatában dőltek el a pontok, a hazaiakat dicséri, hogy mindvégig nyílttá tudták tenni a mérkőzés,t a képzett ellenfelükkel szemben.

Kunszentmártoni KSK–Köröstarcsai KSK 24–26 (13–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kunszentmárton, 135 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.

Köröstarcsa: KISS N. – MOLNÁR K. 5, POLGÁR T. 5 (2), Molnár B., Borbély 2, LŐRINCZI 7, KOPCSÁK 5. Csere: Wagner (kapus), Kánya 1, Mészáros, Puskás, Schupkégel, VARSANDÁN 1, Fekete G., Bánfi. Edző: Molnár Zoltán. A Kunszentmárton legjobb góldobói: Danku 8 (3), Gelley 4 (1).

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 11/7, ill. 2/2.

A vendégek kezdtek jobban, az első félidő során azonban rendre egy-két gólos váltott vezetés volt jellemző. A szünetig a hazai pálya előnyével szemben is jól tartotta magát a Köröstarcsa, amely a folytatásra még szervezettebbé vált, és a kapusuk is több bravúrt mutatott be. Ez az eredményen is meglátszott (45. p.: 18–22), még sem nyugodhattak meg a látogatók, mert a játékvezetők jóvoltából sorozatban jöttek ellenük a hétméteresek és a kiállítások. A kunszentieknek így sem igazán maradt pontszerzési esélyük a végjátékra, a tarcsaiak érett játékkal nagyon fontos győzelmet arattak. Kiváló játékukhoz az ellenfelük is elismerően gratulált.

Csongrádi KSE–Békéscsabai DKSE 30–42 (13–23)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Csongrád, 70 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák.

Békéscsaba: SZTANCSIK – KÉRI 6, CSUZI 6, KOCSÁRDI 3, KARÁCS 6, Murányi 4, Kovács Á. 4. Csere: Kecskeméti, Mezei I. (kapusok), Masa 2, Kepenyes 1, Benkő 1 (1), Gábor 1, Csonki, MOLNÁR G. 9 (3). Edző: Vólent János. A Csongrád legjobb góldobói: Losoncz 7, Héjja 5 (2), Perbíró 4, Pásztor 4 (1).

Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

A csabaiak nyitott védekezése kezdettől gondot jelentett a fiatalokból és rutinos egykori magasabb osztályban is megfordult játékosok által alkotott újonc csongrádi csapatnak. Ezt kihasználva a látogatók könnyű gólokat lőve, fokozatosan hagyták állva vendéglátóikat, és gyakorlatilag a szünetig eldöntötték a két pont sorsát. A térfélcsere után Vólent János edző két serdülőkorú játékosát is pályára küldte, akik jól megállták a helyüket. A mérkőzés remekül szolgálta a csabaiak számára a hétközi Orosháza elleni I. osztályú ifi bajnoki, illetve a hétvégi Mezőtúr elleni hazai rangadó előkészületeit.

Kondorosi KK–Makói KC 22–25 (10–13)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kondoros, 150 néző. Vezette: Kiss Z., Mazzag.

Kondoros: Pankotai – Istenes 4, Tóth 2, Raffai, Kasnyik V. 1, KÓSA 4, Ravasz 3. Csere: Gyurcsán (kapus), SIMON 6, Sztrehovszki, Krajcsovicz 1, Kasnyik T. 1, Arnóczki. Játékos-edző: Nagy József. A Makó legjobb góldobói: Endrei 11, Leszkován 4.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 9/3, ill. 2/1.

Nehezen lendültek játékba a hazaiak, a Makó már az elején háromgólos előnyre tett szert. A kondorosiak rendezték soraikat, de a kimaradó hétméteresek miatt nem tudták megközelíteni ellenfelüket. A szünet után feltüzelve érkezett vissza a pályára a KKK, gyorsan kiegyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni. Ezután hullámzóvá vált a játék, a vendégek háromgólos előnyt szereztek, amit a Kondoros rendre ledolgozott, a fordítás azonban sehogyan sem jött össze. Az utolsó percekben az újból megszerzett előnnyel már jól gazdálkodott a Makó, így két ponttal távozhatott a sérülésektől tizedelt Kondoros otthonából.

Csorvási SK–Gyulasport Nkft. 26–36 (12–17)

Női. Békéscsaba, 100 néző. V.: Molnár J., Szenteszki. Csorvás: Mike – Réti 1, Popol G., Baráth Zs., Mitykó 4, Gajdács L. 4, Kurucz 7 (4). Cs.: Gajdács N. (kapus), Sajben, Biró 3, Baráth B. 5, Ivanics 2, Petrovszki, Gömöri. Edző: Baráth Lajos. Gyula: BORSÓS 1 – Buzási 5, Csapó-Kovács 5, LUKOVICZKI 11 (5), Radnóti 1, PAP ZS. 6 (1), SZABÓ R. 5. Cs.: Antal X. Varga M. (kapusok), Balázs, Rácz 1, Semjéni, Csiffáry 1, Boruzs, Gyepes. Edző: Barna Károly. Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 7/6.

A rutinosabb gyulaiak tűntek magabiztosabbnak, a 7. percben már 4 góllal is vezettek. A fiatal, alakuló csorvási csapat kapaszkodott (17. p.: 10–12), de hiányzott a játékából a megszokott kemény védekezés és persze az átlövés gólok. A szünetre 5 gólos vendégelőnnyel mentek a csapatok. A 2. félidőben még inkább kidomborodott a különbség a felek között (48. p.: 18–28) és a gyulai csapat megérdemelten jutott a két ponthoz.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE U21–Gyomaendrődi NKSE 29–27 (15–13)

Női. Békéscsaba, 100 néző. V.: Feind, Kathi. Békéscsaba: Csizmadia – Kukely K. 5, Dombi K. 4, Kéri 3 (1), Baranka 1, Ekker G. 6 (1), Török Cs. 3 (2). Cs.: Márk (kapus), Török F. 2, Tokaji, Zsibrita, Vozár M., Marik 3 (2), Vámos, Egeresi, Kukely A. 2 (1). Edző: Szabó Károly. Gyomaendrőd: Botos – Dinya 4, Gyuricza 4, Farkasinszki Z. 1, Fekécs 3, Szűcs 4 (1), Farkasinszki M. 5. Cs.: Labát (kapus), Baráth K. 6 (2), Fülöp, Ács, Gellai, Kereki, Kövesi, Urbán, Werle. Edző: Lakatos Tibor.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 9/7, ill. 6/3.

Mindkét csapat nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe. Az 1. félidőben 4-5 gólos előnyre tett szert a Békéscsaba, de mindig felzárkózott a Gyomaendrőd. A 40. percben ismét meglépett a Csaba (20-16), de a vendég nem adta fel és az 54. percben egy gólra megközelítette a Csabát. Izgalmas véghajrá következett, az Előre ismét elhúzott négy góllal, amiből kettőt sikerült megtartania. Jó mérkőzésen, nagy küzdelemben dőlt el a két pont sorsa.

Bácsalmási PVSE–Szarvasi NKK 36–27 (15–13)

Női. Bácsalmás, 70 néző. V.: Demus Mónika, Lengyel Vivien. Szarvas: Juhos – Bagi, Óvári 1, Domokos 2, Milyó 5 (1), Molnár M. 3, KOVÁCS B. 13 (5). Cs.: Jani, Kasik (kapusok), Ábrahám, Kiszel 1, Tasgyik 2, Molnár V., Majoros, Nyerges. Edző: Száva Flórián. A Bácsalmás legjobb dobói: Rothpflug Sanela 16 (5),Csordás 7. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 8/6, ill. 8/6.

Az 1. félidőben felváltva estek a gólok, jelentősebb előnyt egyik gárda sem tudott kiharcolni. Szünetre minimális előnnyel fordult a hazai csapat. A 2. felvonásban a támadásokban hatékonyabbá váltak a Körös-partiak és a 40. percben kiegyenlítettek. A lendület azonban alábbhagyott, a vendéglátók egy kilences szériát mutattak be, amivel el is döntötték a találkozót. A hazai csapat szerb játékosait nem tudták tartani a szarvasiak.

Felföldi István ISE Újkígyós–PC Trade Szeged KKSE 28–32 (18–17)

Női. Újkígyós, 100 néző. V.: Fehér Viktória, Répás Georgina. Újkígyós: Domokos – Márton R. 3, Laurinyecz 4 (1), Márton B. 3, Rákóczi 3, Bakonyi 4, Vozár 1. Cs.: Markó (kapus), Csomor 3, Szőllősi D. 6 (4), Leszkó 1, Almási. Edző: Laurinyeczné Buday Veronika. A Szeged legjobb dobói: Stachó 9, Forrás 6.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2.

Az első félidőben jól állta a sarat az Újkígyós. Mindkét csapat nagy sebességgel játszott. A 2. félidőben türelmesebb, taktikusabb játék volt látható, a 36. perctől egy 0–3-as szériával átvette a vezetést a Szeged, és onnan már nem tudott visszajönni a mérkőzésbe a Újkígyós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában