salakmotor

2018.05.20. 13:31

Benkő és Magosi is kiesett

Zsarnócán rendezték meg a GP kvalifikációs sorozat selejtezőkörét, ahol igazi sztármezőny gyűlt össze.

V.L.

Debrecen, 2015. május 1. Magosi Norbert a salakmotor egyéni Európa-bajnokság elõdöntõjében rendezett verseny elõtt a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban 2015. május 1-jén. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A versenyt végül külön-futamban a szlovén Matej Zagar nyerte meg, a svéd Antonio Lindbäck előtt. A dobogó harmadik fokán a lengyel Janusz Kolodziej végzett. Így ennek köszönhetően, ők hárman kvalifikálták magukat a GP Challenge viadalra. A verseny magyar résztvevője Magosi Norbert, a Gyulai Speedway Club vaspapucsosa volt, akinek nem sikerült jól a viadal.

Magosi Norbert a salakmotor egyéni Európa-bajnokság elõdöntõjében rendezett verseny elõtt a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban 2015. május 1-jén.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Rögtön az első futamban, mikor egy próbarajtot csinált, a motorja felmondta a szolgálatot. Ekkor elindult a nagy aggodalom a magyar szurkolók körében, hiszen mint tudjuk, a kétperces szabályt már régen elindították. Sajnos mire a tartalékgép bevetésre készen állt, Magosinak nem volt esélye a futamban rajthoz állni, mivel a vezetőbíró a két perces szabály lejárása miatt kizárta.

Végeredmény. SGP kvalifikáció, Zsarnóca (18 induló): 1. Matej Zagar (Szlovénia) 14+3 pont, 2. Anotonio Lindbäck (Svédország) 14+2, 3. Janusz Kołodziej (Lengyelország) 13, 4. Jarosław Hampel (Lengyelország) 12, 5. Eduard Krcmar (Csehország) 10, 6. Michael Jepsen Jensen (Dánia) 10... 14. Magosi Norbert (Magyarország) 2.

Az olaszországi SGP kvalifikáció helyszíne a jól ismert lonigoi salakmotor stadion volt. A versenyt a dán Kenneth Bjerre nyerte meg végül, megszerzett 13 pontjával. A keresztbeveréseknek köszönhetően a 2.- 4. hely sorsát külön-futamban kellett eldönteni, aminek hatalmas volt a tétje. Csak az első két célba érő biztosíthatta magát a Challenge viadalra és ebből a trióból végül a francia David Bellego bizonyult a legjobbnak. Az idén jól motorozó német Kevin Wölbert is kvalifikálni tudta magát.

A viadal egyetlen magyar résztvevője a gyulai színekben versenyző Benkő Roland a tizenhatodik helyen fejezte be versenyét, pont nélkül zárt.

Végeredmény. SGP Kvalifikáció, Lonigo (17): 1. Kenneth Bjerre (Dánia) 13 pont, 2. David Bellego (Franciaország) 12+3, 3. Kevin Wölbert (Németország) 12+2, 4. Chris Harris (Nagy-Britannia) 12 + 1, 5. Vaclav Milik (Csehország) 10, 6. Andreas Jonsson (Svédország) 10... 16. Benkő Roland(Magyarország) 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában