atlétika

2018.10.15. 16:44

Apáti Bence túl van a négyezren is

Az 1500-as szám után a 17. helyről várta a folytatást Apáti Bence a Buenos Airesben zajló 3. Nyári Ifjúsági Olimpián.

G. P.

A Kopp Békéscsabai AC futója hétfőn veselkedett neki a 4000 m-es crossfutásnak (a két futam eredményének összesítése alapján osztottak érmeket). Bencének most sem ment túl jól a versenyzés, hiszen a 48. helyen ért célba, 13 perc 14 másodperces időeredménnyel.

– Kint sajnos nem az itthon megszokott edzéseket végezte, kicsit magára maradt, nem volt, aki a helyszínen megfelelően pallérozza. Baj nincsen, hiszen idén már megtette a magáét, az ifjúsági Eb-n ezüstérmet nyert és azt se felejtsük el, hogy az ifjúsági olimpiára ki is kellett jutnia – értékelt Bence klubedzője, Tóth Sándor.

A számban 59-en rajtoltak el, de csak 51-en értek célba. Az első 9 helyen csak afrikai futó végzett. Az első helyen a kenyai Muema Jackson Kavesa végzett 11:12-es idővel.

Távolugrásban remekelt a székesfehérvári Endrész Klaudia, aki 626 cm-es ugrásával a két verseny összesítése, egy speciális számítás alapján riválisától egy centivel elmaradva a 2. helyen végzett, ezzel ezüstérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában