kézilabda

2018.08.18. 18:03

A Râmnicu Vâlcea nem ismert kíméletet a nemzetközi tornán

Harmadik mérkőzését is lejátszotta Vâlceában az EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabda-csapata.

G. P.

Mint megírtuk, az első napon a HC Zalau és a HC Dunarea Braila csapataival mérkőzött meg a magyar együttes és előbbitől három, utóbbitól négygólos vereséget szenvedett. A négycsapatos torna legvégére maradt a legerősebb ellenfél, az egy héttel korábban Békéscsabán már megismert HCM Râmnicu Vâlcea, amely hazája bajnokságában dobogóra, a nemzetközi kuparészvételre hajt. A rutinos, minőségi légiósokkal felvértezett hazai csapat nem ismert kíméletet és alaposan kitömte a csabaiak kapuját. A Békéscsaba mindhárom romániai mérkőzését elveszítette és az utolsó helyen végzett a tornán.

Horváth Roland, a Békéscsaba vezetőedzője elöljáróban elmondta, hogy két nap alatt sok volt számukra a három mérkőzés, borzasztóan erős csapatok ellen. A kilencórás utazás is sokat kivett belőlük.

– Az utolsó találkozón enerváltan, pontatlanul játszottunk, jobban kijöttek a hibák – kezdte értékelését Horváth Roland. – A román csapat nagyon jó kézilabdát játszik, nekünk meg még sokat kell tanulnunk. A Vâlceában nagyon robosztus, magas kézilabdázók szerepeltek, nem volt könnyű ellenük játszani. A legjobban talán a második mérkőzésen, a Braila ellen játszottunk, ahol védekezésben is összeszedettek voltunk, az első félidőben sokáig alig tudtak nekünk gólt lőni. Természetesen megérte lejátszani ezt a három mérkőzést, hiszen tudtunk gyakorolni, és nekünk az a lényeges, hogy minél több mérkőzést játszunk, mert csak ezeken tudunk igazán tanulni.

HCM Râmnicu Vâlcea–EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE 41–28 (21–16)

Nemzetközi női torna, Vâlcea. Békéscsaba: Balogh J. – Kovács A. 3, Vukajlovics 5, Zöldi-Tóth 1, Szögi 3, Walfisch 5, Bottó. Cs.: Binó, Horvát D. (kapusok), Hős K. 2, Dokovics 2, Giricz 3, Radovics, Dombi K. 2, Ekker, Török 1, Predescu, Agbaba 1. Vezetőedző: Horváth Roland.

A szeptember 1-ei Budaörs ellen bajnoki nyitány előtt még két felkészülési mérkőzés vár a Békéscsabára, augusztus 24-én, pénteken a szerb ZORK Jagodina csapatával találkozik az együttes, a szombati ellenfél még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában