röplabda - galériával

2018.10.16. 19:36

A pozsonyi Sláviát is legyőzte a BRSE, eddig veretlen a sorozatban

Nehezen gyülekeztek a szurkolók a Swietelsky-Békéscsabai RSE idei második Közép-európai Liga-mérkőzésére, melyen az eddig két győzelemmel álló, két amerikai játékost is felvonultató szlovák Slávia Bratislava volt a sorozat címvédőjének ellenfele. A Békéscsaba eddigi egyetlen összecsapását a csehországi Olomouc otthonában megnyerte.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Igyekezett hamar felpörgetni a játékot a BRSE, az első időkérés a szlovák edző nevéhez fűződik, aki 12:6-os hazai vezetésnél igyekezett hasznos tanácsokkal ellátni lányait. Jól játszottak a csabaiak, szépen elosztották egymás között a pontokat, Tálas elsőrangúan irányított, és a sáncmunkára sem lehetett különösebb panasz. A szlovákok a szett közepén kétszer is cseréltek, de a játék nem változott, Medics és Bodnár bombái ellen nem volt ellenszerük. Pekárik és Szedmák beállásával még hatékonyabbá vált a játék, együttesük az 1. szettben mindössze 11 pontot engedélyezett vendégének.

Nem tört meg a lendület a 2. játszma elején sem, ekkor Mlinar vált az elsőszámú pontfelelőssé. A szlovákok igyekeztek Sepelovára kihegyezni a támadásaikat, vezérletével sikerült is a BRSE nyomába szegődniük. A 2. technikai szünetben azonban már ismét kezdett elnyúlni vendégétől a BRSE (16:10), Kormos Mihály kedvére változtathatott az összeállításon. A játszma hajrájához közeledve hullámzóbbá vált a kékek játéka, de a szlovákokban nem volt akkora átütőerő, hogy az apró megingásokat kihasználják, csupán felzárkózásra tellett az erejükből.

 

A 3. játszma kicsit döcögősebben kezdődött, a szlovákok küzdöttek, hiszen többet reméltek egy nyert szett nélküli mérkőzésnél. Belekezdett Perovics is, akinek elementáris erejű bombáit képtelenség volt kivédekezni. A pozsonyiak próbáltak lépést tartani a csabaiakkal, de már nem tudták kellőképpen felszívni magukat. Michal Matusov megpróbálkozott egy időkéréssel, de ezen a napon ő sem tudott plusz erőt adni tanítványainak. A 3. játék végén Perovics percei következtek, aki fontos pontokkal hozta egyre közelebb a remélt sikert. Sokat nem is kellett várni a győztes pontra.

A BRSE a vártnál sokkal könnyebben, jó játékkal verte meg szlovák ellenfelét.

Kormos Mihály: – Így terveztük. Felkészültünk belőlük, jól működött a taktika. Igyekeztünk mindenkinek játéklehetőséget adni, ezért a második és a harmadik szett kissé döcögősre sikeredett. Szeretnénk ezen az úton haladni. Michal Matusik: – Tudtuk, hogy a Békéscsaba otthon szinte legyőzhetetlen, jó játékrendszerben, precízen és higgadtan röplabdáztak. Gajdács Pál

A mérkőzés jegyzőkönyve

Swietelsky-Békéscsabai RSE–Slávia Bratislava 3:0 (11, 20, 17)

Közép-európai Liga női mérkőzés, Békéscsaba, 1000 néző. V.: Bardic, Muha (horvátok). Békéscsaba: Tálas 2, Glemboczki 3, BODNÁR 8, PEROVICS 7, MLINAR 10, Medics 7. Cs.: Szpin (liberó), Szedmák 2, Pekárik 3, Molcsányi, Fábián 1, Bodovics 1. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Bratislava: O’Neill 4, Nelson 3, Sepelová 6, Körmendyová 1, Kvasnová 2, Fricová 4. Cs.: Magdinová (liberó), Reháková 1, Skrlecová, Marecková 1, Herdová, 1. Vezetőedző: Michal Matusov.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:1, 12:6, 22:9. 2. szett: 4:1, 9:7, 17:10, 23:16, 24:20. 3. szett: 3:4, 8:6, 13:9, 17:11, 22:16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában