Futsal

2018.10.15. 13:16

A legjobb tizenhat közé jutottak a magyar Kupában

Ezen a héten szünetelt az NB I.-es női pontvadászat, ám a csapatok nem pihentek, így a Gyulai Amazonok sem, amelynek a Magyar Kupa első fordulójában volt jelenése az NB II. Nyugati csoportjában szereplő Piliscsabai AFC-Mitre esztergomi otthonában.

G. P.

A fürdővárosiak mindössze nyolc fővel keltek útra, de így is győzelmi reményekkel, hiszen kötelező feladatként kezelték a másodosztályú ellenféllel szembeni párharcot. Molnár Zoltánné edzőnek lehetősége nyílt olyan fiatalokat is csatába küldeni, akik a bajnoki mérkőzéseken kevesebbet játszanak – igyekeztek is élni a bizalommal.

A fürdővárosiak már az első játékrészben nyomatékosították szándékaikat és Molnár Ágnes, illetve Bálint Rebeka vezérletével tekintélyes előnyre tettek szert. Fordulás után is futószalagon gyártották a gólokat, ám mégsem feltétlenül a minél nagyobb arányú győzelem, hanem a különböző taktikai elemek gyakorlása szerepelt az elsődleges célok között.

A gyulaiak biztosan jutottak be a legjobb 16 közé, ahol a többszörös Magyar Kupa-győztes kiskunfélegyházi Astra lesz az ellenfél november 11-én, Kiskunfélegyházán.

Piliscsabai AFC-Mitre–Gyulai Amazonok 2–11 (1–6)

Magyar Kupa női mérkőzés, a 16 közé jutásért, Esztergom. V.: Liebhardt (Molnár P., Kovács P. R. Gyula: Palócz – Fülöp D., Bálint R., Balogh N., Molnár Á. Cs.: Lázár, Szerb, Erdélyi. Edző: Molnár Zoltánné. G.: Eigner 2, ill. Molnár Á., Bálint R. 4-4, Erdélyi, Lázár, Fülöp D. Jó: Bálint R., Molnár Á.

Molnár Zoltánné: – Kötelező győzelem volt. A lányok nagyon szép játékkal rukkoltak elő. Öröm számunkra, hogy olyanok is pályára léphettek, akik korábban kevesebb alkalommal jutottak szóhoz.

További Békés megyei vonatkozású eredmény:

Nyírség NSC–Békéscsabai Wanted SC 1–3 (0–3).

G.: Pozsgai, ill. Kardos 2, Balogh V.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában