Kézilabda

2018.03.26. 10:28

A Békés elvesztette a rangadót

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 21. fordulójában rangadót vívott Mezőkövesden a Békés-Drén KC együttese.

V.L.

Sokáig a vendégek akarata érvényesült, akiket furcsa módon egy emberelőny zökkentett ki az addigi játékukból. A vereséggel 4. helyen maradtak a békésiek, de a vesztett pontok tekintetében azonosan áll a listavezetővel.

Mezőkövesdi KC—Békés-Drén KC 35—30 (14—15)

Kézilabda NB I B-s férfi-mérkőzés. Mezőkövesd, 600 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Békés: Pajkó — HERCZEG 4, Cifra 5, Gazsó 1, SEBESTYÉN 5, Oláh 6 (3), KOVÁCS P. 6. Cs.: Domokos D. (kapus), Hajdu 5, Pánczél 2, Varsandán Á., Kopcsák, Fedor, Bella, Gál. Edző: Papp Bálint. A Mezőkövesd legjobb dobói: Kovács B. 8, Menyhárt 8.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/3.

Villámrajtot vett a Mezőkövesd, pillanatok alatt három góllal elhúzott. Ezt azonban egy ötgólos békési széria követte, így a vezetést is átvették a vendégek. Ahogy azt várni lehetett, szorosan alakult a rangadó, egy-két góllal azonban rendre a viharsarkiak jártak előrébb, előnyük kitartott a szünetig.

Fordulás után minimális vezetését eredményesen tartotta a Békés. A meccs 40. percében döntetlen állásnál a látogatók egy emberelőnyt három góllal elveszítettek, ennek következtében vette át a vezetést a Mezőkövesd. A lendületbe jött házigazdák ezt követően tovább növelték előnyüket (50. p.: 29–23), a végjátékban pedig már csak arra kellett törekedniük, hogy ebből minimum kettőt megőrizzenek az egymás elleni összevetéshez. Ez a terv is teljesült a részükről.

Papp Bálint: — A második félidőben a balul elsült emberelőnyös helyzet végzetesnek bizonyult, megtörte a lendületünk és onnantól már a hazaiak akarata érvényesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában