Atlétika

2024.06.20. 18:26

Itthon és idegenben is kitettek magukért a viharsarki atléták

Kitűnő hétvégét zártak a békéscsabai és békési atléták. A gerelyhajító Bogdán Annabella bronzérmes lett Norvégiában, az U18-as korosztályban a békéscsabai Kovács Patrícia és a békési Wágner Ádám is kiharcolta a válogatott tagságot. Hat csabai fiatal pedig már a hétvégén elindulhat egy nemzetek közötti válogatott versenyen Brnóban.

Gajdács Pál

Kovács Patrícia Európa-bajnokságon versenyezhet

Fotó: Fotó: Kopp Békéscsabai AC

A nemrégiben még a római Európa-bajnokságon dobó Bogdán Annabella egy értékes harmadik helyet ért el gerelyhajításban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Oslóban megrendezett Continental Tour bronz kategóriás versenyén. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kiválósága 55,54 méteres dobásával szerzett bronzérmet Norvégiában.

Ugyanezen a versenyen a volt békéscsabai, a MATE-GEAC-ban versenyző sprinter, Steigerwald Ernő 47,04 másodperccel a legjobbnak bizonyult a 400 méteres síkfutásban. 

Kivívta az ifjúsági Európa-bajnokságon való részvételt Kovács Patrícia, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club rúdugrója. Bagi Árpád versenyzője az elmúlt hétvégi székesfehérvári U18-as Magyar Bajnokságon 365 centiméteres egyéni csúccsal aranyérmes pozícióban zárt.

Edzőjével és a klubvezetéssel együtt kétszeresen is örülhetett, hiszen ez az eredmény azt is jelenti, hogy ott lehet a július 18-20. között a szlovákiai Besztercebányán sorra kerülő Európa-bajnokságon.

A szintén békéscsabai Adorján László edző által felkészített Szabó Bíborka is egyéni csúcsot ért el, aki a 200 méteres síkfutásban az 5. helyet szerezte meg. A súlylökő Bogdán Gréta 11,905 méterrel a mezőny 6. legjobb eredményével dicsekedhet.

Remekül szerepelt Wágner Ádám, a Békési Diák AC fiatalja is a magyar bajnokságon. Súlylökésben első próbálkozása 14,88 méter volt, majd dobott egy nagy 15,64 m-es egyéni csúcsot, amellyel végül ezüstérmes lett és ezzel biztosította helyét a nemzeti válogatottban. Ádám diszkoszvetésben is felállhatott a dobogóra, ahol 46,85 méterrel bronzérmes lett. A szintén békési Garai-Balázs Endre gerelyhajításban 46,78 m-es 9. lett.

Nem kevesebb, mint hat versenyző beválogatásáról értesítette a Magyar Atlétikai Szövetség a Kopp Békéscsabai AC-t. A hétvégi csehországi U20-as válogatott viadalon – melyen a magyarok mellett, cseh, horvát, lengyel, szlovák versenyzők szerepelnek – Baukó Petra súlylökésben és diszkoszvetésben, Kis Petra Sára 800 méteren, Zahorán Milán 1500 méteren, Erős Eszter rúdugrásban, Bor Benjamin és testvére, Bor Bernadett az 5000 méteres gyaloglásban állhat rajthoz szombaton a csehországi Brnóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában