Röplabda

2024.06.28. 10:58

Egyetemi gyakorlatát végzi a még egyedül edző Kertész Petra

Kertész Petra nyara igencsak mozgalmas volt eddig, és az marad a folytatásban is. A Békéscsabai Röplabda SE saját nevelésű liberója május második felétől kezdve a magyar válogatottal dolgozott együtt, egészen a peches Európa-liga végéig, jelenleg pedig egyéni edzéstervvel kondizik, hogy jó formában legyen az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkre. Mindezeken kívül még az egyetemi gyakorlatára is szakít időt. A 21 éves játékos éppen az utóbbi előtt nyilatkozott a klub honlapjának.

Gajdács Pál

Kertész Petra szorgalmasan végzi az egyéni edzéseket

Fotó: BRSE

Meg vannak adva bizonyos tantárgyak, ahol kötelező gyakorlatot is végezni, ez valamikor harminc, valamikor negyven óra. A szaktársaimmal ilyenkor megbeszéljük, melyik helyet választjuk, voltunk már a gyulai Elizabeth Hotelben, most pedig a Falusi turizmus óra keretein belül a Gyulavári Kastélyba megyünk. Végignézzük a kastélyt, a tárlatvezetést, aztán megbeszélünk mindent a tanárral – mondta Kertész Petra, és azt is elárulta, hogy augusztus végén jön a szigorlat, aztán végez ezzel a félévvel, utána felkészül a szakdolgozatra, majd december–január környékén az államvizsgára, és ha minden jól megy, akkor egy év múlva ilyenkor már diplomás egészségügyi szervező lesz.

A válogatottal május végén az Ezüst Európa-ligában szerepelt, amely igencsak balszerencsés, sőt tulajdonképpen igazságtalan módon ért véget a nemzeti csapat számára, hiszen hiába volt több győzelme, mint Portugáliának, mégis a luzitánok jutottak be a sorozat döntőjébe.

– Nagyon élveztem a válogatottat. Eléggé pörgős volt, sokat edzettünk és kondiztunk, rengeteg edzőmeccset játszottunk, amit szintén élveztem, főleg azért, mert a kapitány rendszeresen forgatta a csapatot és mindenki kapott lehetőséget. Aztán jött az Európa-liga, ami nagyon jól indult, sorra nyertük a meccseket, majd amikor itthon játszottunk a finnek ellen, akkor volt egy bizonyos szett, amit nem tudtunk megnyerni huszonnégyről, később pedig kiderült, hogy pont ez hiányzott a döntőbe jutáshoz – emlékezett vissza a fiatal játékos, hozzátéve, hogy az egész csapatot és a stábot is megviselték a történtek, rosszul érintette őket és nem is érezték igazságosnak, hogy öt győzelemmel nem jutottak be, míg a portugálok kevesebbel igen. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy ez már a múlt, tanultak belőle, nem csüggednek tovább és készülnek az Európa-bajnoki selejtezőkre.

– Július 15-én kezdjük a második etapot és várhatóan augusztus végéig fog tartani, a dánokkal, valamint a belgákkal fogunk összecsapni.

Addig pedig egyedül dolgozik, becsülettel csinálja a kiosztott feladatokat:

– Mindenkinek van személyre szabott edzésterve, ami fel van töltve a felhőbe, mi pedig magunknak vezetjük, hogy mikor mit csinálunk, mikor van pihenő, regeneráló kondi vagy erős kondi. Adottak a feladatok, nekünk pedig be kell írni, hogy milyen súlyokkal dolgoztunk. Az Akadémián egy jól felszerelt edzőteremben kondizhatok, ami megkönnyíti a dolgomat, eddig jól boldogulok, persze nem a legjobb érzés egyedül csinálni, de teljes mértékben meg tudom oldani.

A klubnál történő paradigmaváltást és újjáépítést természetesen ő is figyelemmel kíséri, hiszen a jövő csapatának alapköve lesz Békéscsabán. Egy dolog fix: rendkívül izgatottan várja a 2024–2025-ös szezont.

– Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog alakulni ez a projekt, és arra is, hogy a fiatalok miként fognak tudni beilleszkedni. Az biztos, hogy nagyon várom már a következő idényt! Extra motivációt jelent az is, hogy én leszek a kezdő liberó, ilyen szezonom még nem volt a felnőtt csapatban, mindent megteszek azért, hogy jól bírjam majd a terhelést, és nagyon szeretnék jól teljesíteni – fogalmazott a liberó, és kitért arra is, hogy készül az új szerepkörre is, mert bár még mindig nem mondaná magát annyira tapasztalt játékosnak, mégis a rutinosabbak közé fog tartozni, de szerinte bírni fogja ezt a feladatot és igyekszik jó irányt mutatni majd a fiatalabbaknak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában