Röplabda

2024.06.22. 08:32

Diákolimpiát nyert az Erzsébethelyi iskola leány röplabdacsapata

Az Erzsébethelyi Általános Iskola III. korcsoportos leány röplabdacsapata aranyéremmel térhetett haza a Debrecenben rendezett országos diákolimpia döntőjéről. Sinkáné Kiss Anikó testnevelő és felkészítő együttese változatos küzdelmek során jutott el a fináléig, ahol a Tatabányát múlták felül kétszettes hátrányból fordítva.

Bakulya Mihály

A diákolimpiát megnyerő békéscsabai csapat

Fotó: Bor Veronika,[email protected]

A csabaiak a nyitó napot kettős győzelemmel indították, aminek a Kecskemét és a Kaposvár látta kárát. A másnap délelőtti folytatásban kiélezett meccsen, 3:2-re maradtak alul a Székesfehérvárral szemben, délutánt viszont könnyed, három játszmás diadalt értek el a Szolnokkal szemben. Ezzel a sikerrel a legjobb négy közé is bejutottak. A záró napon az eldöntőket és a helyosztókat rendezték. Itt előbb a Nyíregyházával találták szembe magukat az erzsébethelyiek, amelyet 3:0-ra múltak felül. Jöhetett a Tatabánya elleni finálé, amelyet a ellenfél kezdett jobban. Az aranymeccs első két játszmáját megnyerve közel került a végső sikerhez, azonban a csabaiak váltani tudtak és szenzációs játékkal maguk javára fordították az eredményt!

A győztesnek járó trófea mellett két különdíjat is hazahozhattak. Csicsely Ágnest (6. b.) a legjobb előkészítő játékosnak választották, míg Sinkáné Kiss Anikó a legeredményesebb felkészítő-testnevelőnek bizonyult. A sikerből több remek szakember, név szerint Patonai Beáta, Németh-Tóth Eszter, Németh Ferenc, Tompa Brigitta és Nagy Attila vállalt még szerepet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában