Sportpolitika

2023.08.17. 09:01

Új utakon jár a sportszövetség

Békéscsabán, szerdán délután a FEK-ben tartotta éves beszámoló küldött közgyűlését a Békés ­Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, amely Békés vármegye 19 sportszövetségét tömöríti Gregor László levezető elnök, a szervezet alelnöke köszöntötte a résztvevőket, majd egyperces néma tiszteletadással emlékeztek a tragikus hirtelenséggel, 53 éves korában elhunyt békési Szabó Sándor ökölvívó edzőre.

Verasztó Lajos

Jámbor Zoltán /Archív fotó/

Az idén márciusban megválasztott új elnök Jámbor Zoltán adott tájékoztatást az elmúlt év munkájáról. Kiemelte, új utakon szeretnének járni a jövőben, kérte a szövetségek vezetőit, hogy az érdekeiket az országos szervezetek előtt hatékonyan képviseljék, hiszen a magyar sport a vidéki egyesületek munkájának köszönhetően tud sikereket elérni. Elmondta tavaly 5527 versenyzőt tartottak nyilván a 19 szövetségben, céljuk a létszám emelése. A válogatott sportolók száma meghaladta a százat, legtöbben a harcművészeti sportágakban, és atlétikában képviselték hazánkat. Hangsúlyozta, az edzők jelentős része társadalmi munkában dolgozik a megyei egyesületekben. Tavaly csökkent a szövetségek által rendezett versenyek száma, legtöbbet a harcművészeti szervezetek, és a lovasok tartottak.      

A szervezet éves pénzügyi beszámolóját  Molnárné Tárnai Klára terjesztette elő, elmondta 2022-ben jelentősen csökkent a bevételük, mivel visszaesett az oktatásban résztvevők száma. Czeglédi Kata­lin, a felügyelőbizottság elnöke­ elmondta a szövetség gazdálkodása az előírásoknak megfelelő volt. 

Ezt követően a küldöttek a hozzászólásokkal együtt elfogadták a beszámolókat. Szabó Ágnes alelnök a szakemberképzés átszervezéséről, és megújításáról beszélt, kiemelte több új oktató segíti a munkájukat, bíznak abban, hogy az új oktatási évben nő majd az érdeklődők száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában