Terítéken a labdajátékok

2023.06.09. 06:13

Újabb sporttörténeti könyv kiadására készülnek Gyomaendrődön

Orovecz Ferenc Olivér kezdeményezésére Babos László rendezte és foglalta írásba az Orovecz által korábban gyűjtött, a gyomaendrődi labdarúgó sporttal kapcsolatos anyagokat. A közös munka eredményeként 2021-ben kiadott könyv 240 oldalon emlékezik Gyoma, Endrőd és Gyomaendrőd labdarúgásáról. A könyv alkotói újabb sporttörténeti kiadványon fáradoznak.

G. P.

A képen balról: Király Erzsébet, Ökrösné Dusek Katalin, Gellai Tiborné Tímár Irén, Tímár Zoltánné Pelyva Erzsébet, Újvári Lászlóné Tímár Mária, Babos László, Sipos Tas Töhötöm, Kovács Sándor. Mögöttük balról: Szabó Mihályné Lázár Erzsébet, Botos Lajosné Ágoston Etelka

Forrás: BMH

Babos László ötlete nyomán Orovecz Ferenc Olivér a közös tőről induló három sportág – a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda, kiegészítve a tenisszel és asztalitenisszel – városi történetét dolgozza fel a Békés megyei kézilabda-sportmozgalom indulásának 90. évfordulója alkalmából.

A Békésben 1933-ban megindult kézilabda-sportmozgalom lendületet adott a megye településein élő sportszerető emberek tevékenységének Gyomán és Endrődön is.

Hogy mi történt az akkor még különálló két településen a helyi szervezetek megalakulását követő évtizedekben a kézilabdát, a röplabdát űző sportolók életében? Erről egy május végi összejövetelen az egykori, ma már hajlott korú sportolók emlékeztek meg. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában