Kosárlabda

2023.06.05. 10:31

Jó úton a négyes döntő felé

Tízpontos előnnyel várhatja az NB II-es keresztjáték hazai visszavágóját a békéscsabai csapat, amely a Keleti csoport bajnokaként a Közép A szekció második helyezettjével vívja párharcát a négyes döntőbe jutásért.

A csabai csapat tulajdonképpen végig kézben tartotta az évad eddigi legfontosabb mérkőzését. Archív fotó: Krajcsó László

Százhalombattai KSE–Békéscsabai KK 65-75 (9-15, 15-17, 26-23, 15-20)

NB II-es férfi mérkőzés, keresztjáték. Százhalombatta, 100 néző. Vezette: Hervay, Bagi

Százhalombatta: Kövér 8/3, Molnár B. 27/18, Fekete Cs. 3/3, Szőke 2, Badics 6. Csere: Nagy G. 7/3, Szakolczai 6/6, Bene 4, Montai 2, Tilinger, Illés. Edző: Drevenka Dávid.

Békéscsaba: Kovács J. 10/6, Balog G. 24/6, Szoljevics 9/3, Milosevics 10, Hajdu M. 19/6. Csere: Zsiros 3, Csák, Scherber, Sebők, Gura, Oláh, Czifrák. Edző: Laczkó Róbert.

Az első negyed első fele több fordulatot is tartogatott, azután Balog és Hajdu vezérletével egy 0:9-es szériával sínre tette magának a meccsek a viharsarki alakulat. A második 10 percet Nagy G. triplája nyitotta, azt követően azonban 0-15-ös rohanás produkáltak a látogatók, így a 15. percben már 12-30 állt az eredményjelzőn. A battaiaknak sikerült felállniuk a padlóról és zsinórban szerzett négy triplával a szünetig visszajöttek a meccsbe.

A második félidő első felében nagy dobópárbaj alakult ki a csapatok között, a védekezésre kevesebb hangsúlyt fektettek a játékosok. Ez a „műfaj” a hazaiaknak feküdt jobban, akik Kövér „trojkájával” 5 pontra faragták hátrányukat a záró etapra. Szerencsére a csabaiaknak nem szállt inukba a bátorságuk. Balog Gábor hátára vette a csapatot, sorozatban 9 pontot hintett el a hátvéd. Ezzel 56-73-as állásnál lefutottnak tűnt a csata, végül azért még kozmetikáztak valamit a házigazdák. Az előny viszont a csabaiaknál van, akik a július 11-i hazai visszavágón az Evangélikus Sportcsarnokban kiharcolhatják a négyes döntőbe jutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában