Labdarúgás

2023.06.04. 20:16

Hátrányba került az Orosháza az osztályozón

Hátrányból várhatja az NB III-ba jutásért zajló osztályozó június 11-i visszavágóját az orosházi együttes, miután a vasárnapi hazai találkozón 1500 néző előtt szenvedett 2–1-es vereséget a Vas vármegyei bajnokcsapattól.

Bakulya Mihály [email protected]

Bordás Dániel kapus az orosháziak egyik legjobbja volt a kulcsfontosságú találkozón

Fotó: Bohus Krisztián

Orosházi MTK-ULE–Szombathelyi Haladás VSE 1–2 (0–1)

NB III-as osztályozó mérkőzés, első találkozó. Orosháza, 1500 néző. Vezeti: Nagy Róbert (Márkus Péter, Balla Levente).

Orosháza: Bordás – Kasuba (Selmeczy, 75.), Rau, Szabó Ákos, Papp M. – Gedó, Huszár (Fehér, 60.), Darida – Szabó Áron (Harangozó, 46.), Endrefalvi, Miszlai. Edző: Buza Barnabás.
Szombathely: Horváth B. – Buzás, Kovács B., Szőts, Tarján – Tóth M., Varga Cs., Tóth B. (Simon L., 61.), Péter (Németh G., 87.) – Pap M. (Tarna, 87.), Ferencz (Baumgartner, 86.). Edző: Szenczi Imre.
Gólszerző: Fehér (72.), ill. Ferencz (31.), Tóth M. (83.).

Fotó: Bohus Krisztián

Az első negyedóra tapogatódzó játékkal telt el, többnyire a vendégek lábain járt a labda, helyzet azonban nem alakult egyik kapu előtt sem. A folytatásban felbátorodott az Orosháza, ami két szögletrúgást eredményezett. Az első említésre méltó lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor a 23. percben Tóth B. baloldali beadásából Péter 10 méterről gyatrán lőtt mellé. Nyomás alá került az Orosháza, a 30. percben Tarján 16 méterről lőtt a kapufára. Egy minutával később már az sem mentette meg Bordás kapust, bár Pap lövése kipattant, de az érkező Ferencz két lépéséről a hálóba továbbította a játékszert, 0–1. 

 

A hazaiak válasza sem váratott sokat, de a 35. percben szerzett találatukat les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A vasiak gólszerzőjének a 40. minutában volt még egy távolról fölé durrantott lökete, míg hazai részről három eredménytelen szöglet zárta a félidőt.

Fotó: Bohus Krisztián

Szünet után is a vendégek birtokolták valamivel többet a labdát, az első negyedóra mégis jobbára mezőnyjátékkal telt. A 62. percben Pap a félpályáról indulva futotta le a védőjét, de a kifutó Bordás leszedte a lábáról a labdát, pedig hatalmas helyzet volt. A házigazdák próbálták átvenni a kezdeményezést, ennek az eredménye lett az egyenlítő találatuk. A 72. percben egy előreívelt labdát Miszlai visszatett az érkező Fehér elé, aki 12 méterről lőtt a hosszú sarokba, 1–1. Azonban erre is volt válaszuk a szombathelyieknek. A 83. percben Pap mélységi átadása Tóth Mártont találta meg, aki 10 méterről lőtt a hosszú sarokba, 1–2. A hajrában már nem kockáztattak különösebben a vendégek, sikeresen óvták meg a számukra értékes eredményt.

Jó: Bordás, Papp M., Gedó, ill. Pap M., Szőts, Ferencz.

Buza Barnabás: – Az első félórában rengeteg hibával játszottunk, nem találtuk az ideális ritmust, megérdemelten szerzett vezetést a vendégcsapat. A második játékrészt látva, ikszes meccs volt, az újabb kapott gól nem volt benne a meccsbe.

Szenczi Imre: – Nagyon masszív, harcos ellenfélre számítottunk, meg is kaptuk. A hosszú játékot erőltették, a srácok hátul ezt többé-kevésbé megoldották. Rövidpasszos játékkal próbáltunk építkezni, az első félidőben voltak olyan periódusok, amikor a mi stílusunk domborodott ki. A második félidő nagyon nem tetszett, de szerencsére győzelemmel hoztuk le a meccset, így jó kedvvel indulunk a hosszú útra.

További eredmények: Rákospalotai EAC–Kállósemjén SE 8–3, Semjénháza SE–FC Dunaföldvár 0–3, Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 5–1, Mohácsi TE 1888–Dunaharaszti MTK 2–0, Monostorpályi SE–Cigánd SE 2–1.

További eredmények: Pápai Perutz FC–Gyöngyösi AK 0–1, Salgótarjáni BTC–Nyergesújfalu SE 3–0
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában