Röplabda

2023.06.05. 09:09

Bronzérmes lett a Békéscsabai RSE az U17-es ob-n

Három napon át zajlott Békéscsabán a Szalayné Sebők Éva U17 országos bajnokság hatos döntője, amelyen a házigazda Békéscsabai RSE éremesélyesként lépett pályára. A medált végül megszerezte a csapat, amely a Vasas Óbuda ellen elveszített elődöntő után a kisdöntőt megnyerte a Nyíregyházával szemben és bronzérmes lett.

Gajdács Pál [email protected]

Röplabda A csoportküzdelmek során először a Nyíregyházával, majd az UTE-val csaptak össze Csányi Roland tanítványai, és szépen abszolválták az első játéknapot. A szabolcsiak ellen ugyan elvesztették a nyitószettet, de mint később kiderült, ez volt az egyetlen ilyen eset ezen a napon, így végül két győzelemmel egyből a legjobb négy közé jutottak a csabai lányok.

Szombaton a keresztjátékkal és az elődöntőkkel folytatódtak a küzdelmek a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Előbbi során a Vasas Óbuda ellen egy maratoni, ötszettes mérkőzésen legyőzte az UTE-t, így a csabaiak a piros-kék együttessel csapta össze a fináléért. A kiélezett küzdelem itt sem maradt el, végül az idegek harcát a fővárosiak bírták jobban, akik így bejutottak a fináléba.

Nem búslakodhattak sokáig a csabai lányok, hiszen mindenképp szerettek volna bronzéremmel vigasztalódni, és ez sikerült is a Nyíregyháza ellen. A hazaiak csak a második szettben ütköztek komoly ellenállásba, de a hárított játszmalabdák és a megfordított szett meghozták az áttörést, a harmadik játékrészben pedig domináns teljesítménnyel zárták a tornát, egyúttal megszerezték a harmadik helyet is.

Békéscsabai eredmények, A csoport: Nyíregyháza–Békéscsabai RSE 1:3 (20, –17, –23, –13); Békéscsabai RSE–UTE 3:0 (15, 19, 14). Elődöntő: Békéscsabai RSE–Vasas 2:3 (–21, 15, –20, 23, –11). A 3. helyért: Békéscsabai RSE–Nyíregyháza 3:0 (16, 26, 11).

Végeredmény: 1. Szent Benedek Röplabda Akadémia, 2. Vasas Óbuda, 3. Békéscsabai RSE, 4. Nyíregyháza, 5. UTE, 6. MTK Budapest.
A torna legjobb előkészítő játékosa különdíját a békéscsabai Fekete Ramóna kapta.

A Békéscsabai RSE csapata: Gajdács Lina, Mészáros Petra, Fekete Ramóna, Erdős Dalma, Lovas Noémi, Hermeczi Bernadett Szabina, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka, Samu Lili Csilla, Gulyás Bernadett, Nánási Zoé, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland, másodedző: Filius István.

– Nem várt fordulatot jelentett számunkra az elődöntő – kezdte értékelését a klubhonlapon Csányi Roland, a Békéscsabai RSE edzője. – Nem bíztuk el magunkat, úgy mentünk fel a pályára, hogy azt győztesként akarjuk elhagyni. A jövő héten leülünk a lányokkal és a velünk dolgozókkal, hogy megnézzük, milyen problémákba ütköztünk, legyen az mentális vagy technikai kérdés. Szombat este és vasárnap a bronzmeccs előtt is átbeszéltük a dolgainkat, elhatároztuk, hogy semmi más nem történhet, csak az, hogy a számunkra legfényesebb éremmel, a bronzzal fejezzük be a hatos döntőt. Csak egyszer kaptunk ki a tornán, de tulajdonképpen minden mérkőzésünkről elmondható, hogy nem tudott átszakadni az a gát, ami végül a bronzmeccs végén igen. Onnantól pedig nem is tudtak minket megállítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában