Fogathajtás

2023.06.10. 11:35

Az első nap után a 12-szeres világbajnok vezet

A fiatal lovak nyúlfarknyi csütörtöki programját követően pénteken a díjhajtás került fókuszba a mezőhegyesi Ménesbirtok lovaspályáján zajló nemzeti fogathajtó versenyen.

Bakulya Mihály

Papp János számára jól indult a hazai évadnyitó.

Forrás: Mezohegyesbirtok.hu

Az esemény a szakág első idei jelentősebb erőpróbája, a négyesfogatok számára minősítő is egyben, aminek a válogatott kijelölésekor van jelentősége.

Ebben a tekintetben a 12-szeres világbajnok, Lázár Zoltán „szénája” áll legjobban az első nap után, hiszen ilyen szinten jelentős fölénnyel nyerte a díjhajtást, megelőzve a rutinos Dobrovitz Józsefet és a hazaiak üdvöskéjét Papp Jánost. A mezőhegyesiek versenyzője csupán négy éve ült át kettesről négyesfogatra, 2022-ben a római világbajnokságon gyűjthette az első nemzetközi tapasztalatait, a váltás tehát nem hozott törést a karrierjében. Ha a szombati maraton- és a vasárnapi akadályhajtás során is tartani tudja ezt a szintet azzal komoly előtérbe kerülhet a válogatott csapat későbbi kijelölésénél.

A pénteki versenynap egyébkét esőszünetektől sem volt mentes. A jelentős mennyiségű csapadék ellenére sikeres napot zártak a házigazdák. Az egyesfogatok között Rondzik Gábor, a kettesek között Jámbor Vilmos mutatta be a legjobb hajtást, míg a B kategóriás versenyzők között az újkígyósi Makoviczki Richárd bizonyult a legjobbnak.

Szombaton a maratonhajtással folytatódik a program, Papp János fogatával a kiírás szerint 12:55-kor indul.

A díjhajtás végeredménye. Egyesfogat (4): 1. Rondzik Gábor (Champions Team LKE) 59,10, 2. Németh Csenge (Canton LK) 63,98, 3. Lantos Gábor (Hetényegyházi FHE) 71,75.

Kettesfogat (6): 1. Jámbor Vilmos (Id. Jámbor Vilmos LSE) 46,97, 2. ifj. Veszelszki Gábor (Húskirály Lovasudvar) 56,95, 3. Kovács Szabolcs Tamás (Hortobágyi LSE) 60,11. B-kategória (6): 1. Makoviczki Richárd (Aranykalász LC) 59,07, 2. Némedi György (Tápiószőlősi BL SE) 60,13, 3. Csizovszki Gergő (Sióréti LE) 72,80.

Négyesfogat (11): 1. Lázár Zoltán (Lázár Lovaspark SE) 46,11, 2. Dobrovitz József (Vecsési SE) 54,55, 3. Papp János (Mezőhegyesi Ménes KH SE) 55,66.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában