Fogathajtás

2023.06.08. 17:03

A fogatoké lesz a főszerep

B. M.

Ifjabb Dobrovitz József esélyesként áll rajthoz a négyesfogatok mezőnyében. Archív fotó: Török Attila

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. július 9–11. között Nemzeti „A” és „B” kategóriás versenyt rendez a Kiállítási centrum és Lovaspályáján. Az esemény a szakág első idei jelentősebb erőpróbája lesz, amely a négyesfogatok számára minősítő is egyben.

Mint azt Fekete Krisztinától, a verseny fő szervezőjétől megtudtuk, a rendezvény már csütörtökön elkezdődött az állatorvosi szemlével, illetve azt követően az 5-6 és 7 éves fiatal lovak díjhajtásával. Pénteken délelőtt 10 órától az egyes-, kettes- és négyesfogatok díjhatását bonyolítják le, szombaton hasonló kezdéssel a maratonhajtás kerül terítékre, a vasárnap 11 órától pedig az akadályhajtás zárja be a programot.

– A szakág vezetésében átrendeződés volt, emiatt a szokásosnál nehezebben indult be a szezon. Ez lesz az idei első minősítő a négyesfogatok számára, így azután nagyobb versenyre ott van kilátás, esetükben ezért is indul mindenki, aki számít. Az egyes és a kettesfogatoknál már nem lesz ilyen népes a mezőny, ezért összes negyven körüli starttal számolunk. Főleg az utóbbi kategóriában vannak hiányzók, aminek több oka van, általánosságban is fogyatkozik a számuk, a megnövekedő költségvetésnek is tulajdoníthatóan – mondta el érdeklődésünkre Fekete Krisztina.

Az ingyenesen megtekinthető verseny mellett péntektől vasárnapig kézműves termékekkel és vásári forgataggal is várják a nézőket a házigazdák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában