Labdarúgás

2023.06.04. 15:49

A fiataloknak szánják a főszerepet

B. M.

Képalá: Kis László legutóbbi dobozi szerepvállalása idején, a tanítványai társaságában

Forrás: BMH

Az utolsó forduló eredménysorától függetlenül eldőlt, hogy a Dobozi SE csapata mindössze egyetlen riválisát tudja megelőzni a megyei foci második vonalában, azaz a kiírás szerint kiesett az osztályból. Hogy végül ténylegesen is sor kerül-e a búcsúra, avagy valami folytán maradhat-e az A-jelű csoportban a kék-fehér gárda, az még jelen pillanatban talány. Ami biztos, az új évadnak új trénerrel fut neki.

– Megállapodtunk Kis Lászlóval, hogy a következő évi felkészülést már az irányításával kezdi meg a csapatunk – tájékoztatott Tobai János, a doboziak szakosztályvezetője. – Barcsay Attila kéréséhez igazodva, huzamosabb ideje kerestük az „öltözőnkhöz alkalmas” szakembert, és most sikerült megtalálnunk az általunk gondolt legjobb megoldást. Kis László számára nem lesz idegen a közeg, hiszen nem is olyan régen az ifjúsági együttessel dolgozott már az egyesületünknél, azok közül a fiatalok közül mára sokan a felnőtt kerethez tartoznak.

A gerlai származású tréner számára a felnőtt foci világa sem idegen, évekkel korábban eredményes munkát végzett Eleken, most pedig Dobozon térhet vissza ebbe a miliőbe.

– Egykor magam is több idényt játszottam az itteni csapatban, újabban pedig huzamosabb ideje az utánpótlásban dolgoztam megszakításokkal – mondta a szakember. – Van rálátásom arra, hogy sok tehetséges fiatal van Dobozon. Sajnos különböző okok miatt többen felhagytak a focival, viszont a következő évi felnőtt csapatban rájuk is számítanék. Bízom benne, hogy többeket sikerül visszacsábítani, és a maradó rutinosabb játékosokkal ötvözve őket, elkezdhetjük a dobozi foci újra strukturálását!

Kis László hozzátette még, hogy elsősorban dobozi és helyi kötődésű játékosokból szeretnénk ütőképes és minél eredményesebb csapatot építeni. Nem kapkodnak, mivel hosszabb távra terveznek. Személyes okból, csak július második felében tudnak hozzálátni a közös munkának, így a felkészülés belenyúlik majd a bajnokság elejébe. A hosszabb lélegzetű nyári pihenő arra mindenképpen jó lesz, hogy ezáltal a játékosoknak több idejük marad átgondolni, szeretnének-e részesei lenni ennek az új kalandnak.

B. M.

Képalá: Kis László legutóbbi dobozi szerepvállalása idején, a tanítványai társaságában

Kép: 06. 07. 14-es
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában