Röplabda

2023.06.04. 13:15

A bronzért játszanak a csabai U17-esek az ob-n

Pénteken megkezdődött Békéscsabán a Szalayné Sebők Éva U17 országos bajnokság hatos döntője, amelyen a házigazda Békéscsabai RSE éremesélyesként lépett pályára. A medálra az első két nap után is megmaradt a reménye a csabaiaknak, hiszen ezekben a percekben a Nyíregyháza ellen a bronzért szálltak csatába.

Gajdács Pál [email protected]

 

A csoportküzdelmek során először a Nyíregyházával, majd az UTE-val csaptak össze Csányi Roland tanítványai, és szépen abszolválták az első játéknapot. A szabolcsiak ellen ugyan elvesztették a nyitószettet, de mint később kiderült, ez volt az egyetlen ilyen eset ezen a napon, így végül két győzelemmel egyből a legjobb négy közé jutottak a csabai lányok!

Eredmények, A csoport: Nyíregyháza–Békéscsabai RSE 1:3 (20, –17, –23, –13); Békéscsabai RSE–UTE 3:0 (15, 19, 14).

Szombaton a keresztjátékkal és az elődöntőkkel folytatódtak a küzdelmek a Békéscsabai Röplabda Akadémián. Előbbi során a Vasas Óbuda ellen egy maratoni, ötszettes mérkőzésen legyőzte az UTE-t, így a csabaiak a piros-kék együttessel csapta össze a fináléért.

A kiélezett küzdelem itt sem maradt el, végül az idegek harcát a fővárosiak bírták jobban, akik így bejutottak a fináléba.

Eredmény, elődöntő: Békéscsabai RSE–Vasas 2:3 (–21, 15, –20, 23, –11). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában