Kézilabda NB I. B

2023.05.21. 07:14

Tartották a lépést a feljutó riválissal

A hatodik helyen zárta az évet az Orosházi NKC NB I B-s női csapata. A kék-fehér együttesnek az utolsó fordulóban az élvonalba jutó Kozármisleny otthonában volt jelenése, és bár több hiányzója is akadt, így is sikerült tisztes eredménnyel zárnia az évet.

B. M.

A mislenyi vereségtől függetlenül üde színfoltja volt a mezőnynek az ONKC.

Fotó: Archív fotó: Ricsváry-Takács László

Kozármisleny KA–OXXO Energy Orosházi NKC 27–24 (18–13)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Kozármisleny, 450 néző. Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

Orosháza: Bálint – LUDVIG 4, Baráth 1, Zavaczki 5 (2), ÁCS 4, Kenyeres 2, Bíró 2. Csere: Szőke (kapus), IVÁN 6, Mikula, Jáhn, Bedron, Patyi. Edző: Morva Zoltán. A Kozármisleny legjobb góldobói: Polics 12 (5), Brettner 3, Szatmári 3, Halász 3.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 4/2.

Három hazai góllal indult a találkozó, ám azután egy jó szériát meglovagolva 4–3-ra zárkóztak fel a vendégek. Sok hiba csúszott azonban a támadójátékukba, ezt kihasználva a félidő derekáig egy 7–2-es etappal 6 góllal elléptek a mislenyiek. Az időkérés jótékony hatással volt az orosházi lányokra. Támadásban és védekezésben is összeszedetté váltak, és lefelezték ezt a különbséget (13–10), a félidő vége azonban ismét a hazaiaké volt. Szünet után Iván Emese vezérletével, egy öt-nullás jó sorozattal hamarjában egalizáltak a látogatók. Aztán megint újítottak a vendéglátók és a 48. percre 24–19-re léptek el. A 4-5 gólos távolság állandósult a hátra lévő időben, a lelkes orosháziaknak azonban a végjátékra sikerült visszazárkózniuk (26–24), ennél többre azonban nem volt reményük.

Morva Zoltán: – Gratulálok a Kozármislenynek a megérdemelt feljutáshoz, csapatomnak pedig a mai teljesítményéhez. Igaz a bajnokság végére elfogytunk, de a második félidőre így is mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára, így nagyon tisztességes eredményt tudtunk elérni. Köszönettel tartozom a szurkolóinknak az egész éves támogatásért.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában