Sakk

2023.05.18. 20:15

Szoros élcsoport a Csomós János emlékversenyen

Az idén május 17. és 21. között második alkalommal rendezik meg Gyulán, a Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet konferenciatermében a Csomós János emlékversenyt, amellyel a Gyulai SE sakk csapatának 2019 augusztusában 68 éves korában elhunyt egykori emblematikus játékosára emlékeznek.

V. L.

Fotó: Shutterstock

Az öt napos, hét fordulós, svájci rendszerű viadalon két csoportban, három nemzet 83 sakkozója ült asztalhoz. Az A csoportban 32-en mérik össze tudásukat, köztük három nemzetközi mester (IM) és négy FIDE-mester (FM).   

Az első három forduló után egyik csoportban sincs már százszázalékos sakkozó. 

A-csoportban hatan gyűjtöttek 2,5 pontot. A szentesi Fábián Nagy Sándor áll az élen 2,5 ponttal, a második helyet a Diósgyőri VTK 13 éves fiatalja, Kovács Kristóf foglalja el szintén 2,5 ponttal. A harmadik 2,5 ponttal Szöllősi László, FIDE-mester, a Dunaharaszti MTK versenyzője 2,5 ponttal. Legjobb Békés vármegyei sakkozóként a Kisújszállási SE színeiben versenyző dévaványai Fekete Albert, FIDE-mester áll, aki a negyedik helyet foglalja el 2,5 ponttal.               

A B-csoportban tíz sakkozónak van 2,5 pontja. Szunyogh István, az Ezüst Huszár Sakk Egyesület sakkozója vezet 2,5 ponttal, a második helyen a Békési TE tehetséges fiatalja, Vértes Imre áll 2,5 ponttal, míg harmadik a román Cirjan Daniel szintén 2,5 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában