Asztalitenisz

2023.05.29. 20:09

Szántosi Dávid a tizenhat közé jutott

Hétfőn a csehországi Havirovban megkezdödött a WTT nemzetközi utánpótlás viadala, amelyen a magyar korosztályos válogatott tagjaként asztalhoz áll Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa.

Az U17-es korosztályban a főtáblán a  32 közé jutásért a szarvasi fiatal magabiztosan 3:0-ra győzött a malajziai Hong Yu ellen. A 16 közé jutásért a 17 évesek világranglistáján 107. helyen álló lengyel Mateusz Sakowicz ellen játszott Szántosi, és 3:0-ás győzelmet aratott. Az első szett még szorosan alakult, ebben 11:9-re nyert a szarvasi asztaliteniszező, majd a másodikban 11:5-re, a harmadikban 11:7-re győzött, és így a nyolcaddöntőbe jutott.

Szántosi a nyolc között a 17 éveseknél

A havirovi WTT nemzetközi utánpótlás versenyen az U17-eseknél a legjobb nyolc közé jutásért Szántosi Dávid magabiztosan 3:0-ra verte a bolgár Velichkovot, és így bejutott a viadal negyeddöntőjébe.

Az U19-es korosztályban a keddi csoportmérkőzések során a szarvasi fiatal először a lengyel Marcel Blaszczyk ellen állt asztalhoz, és 3:0-ra nyert. Szántosi Dávid második csoportmérkőzésén a svéd  Peter Alestedt ellen is 3:0-ás győzelmet aratott. Az első játszmában jól tartotta magát a svéd fiú, végül 13:11-re nyert a szarvasi tehetség. A második szettben kidomborodott Szántosi nagyobb tudása, ezt a játékot 11:4-re hozta a magyar fiatal, majd a harmadik szettben 11:7-re nyert, így 3:0-ás győzelemmel jutott a főtáblára Fest Attila edző tanítványa.                  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában