Fekvenyomó világbajnokság

2023.05.24. 18:27

Szabó Ágnes ezüstérmes a világbajnokságon

Ezüstérmes lett Szabó Ágnes, a dél-afrikai Sun Cityben zajló fekvenyomó világbajnokságon. A Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület tizenegyszeres világbajnoka címvédőként indult a szerdai versenynapon és az open +84 kg-os kategóriában 145 kg-os eredménnyel végzett a második helyen. Szabó az abszolút kategóriában a harmadik legeredményesebb női versenyző lett.

Gajdács Pál [email protected]

Szabó Ágnes a dobogó 2. fokán.

Forrás: Magyar Erőemelő Szövetség facebook oldala

– Ágnes a tizenkettedik világbajnoki cím megszerzésére készült. Stabil kezdőfogással száznegyven kilogrammon kezdte meg a versenyt, ezután száznegyvenöt kg-on is sikeres gyakorlatot végzett. Harmadik kísérlete százötven kg-on nem volt sikeres. Ezzel az eredménnyel az ezüstérmet szerezte meg a világbajnokságon – írta Kromek András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Erőemelő Szövetség hivatalos közösségi oldalán.

Egy nappal korábban Balog Nátán, a vésztői Marvel Team SE kiválósága a junior 74 kg-ban indult.

– Nátán a kezdőfogásával százhatvanöt kilogrammal technikai hiba miatt (a könyök leengedése megfelelő pozícióba, ami új szabályként került bevezetésre 2023-tól) – sikertelen volt. A második és harmadik kísérletnél a testhelyzet változtatásával próbálkozott, de azok a gyakorlatok is sikertelenek voltak. Az új szabály követése és annak gyakorlása szükséges a jövőbeni sikeres szerepléshez – értékelte a vésztői fiatal szereplését a szövetségi kapitány.

A kapitány sikeresnek értékelte a világbajnokságon elért magyar eredményeket. Mastersben két világbajnoki címet (ebből az egyik a vésztői Cserna János nevéhez fűződik) és egy negyedik helyezés, openben két, utánpótlásban egy világbajnoki aranyérem a mérleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában