Atlétika

2023.05.28. 14:36

Márton Anita ezt kéri a szurkolóktól a budapesti vébén

Az atlétikát jól ismerők közül többen azt mondják, hogy a fedett pályás világbajnok súlylökő, a Kopp Békéscsabai AC versenyzője, Márton Anita dobogóra verekedheti magát a budapesti atlétikai vb-n.

Márton Anita a 2021-es térdoperációját követően nehezen érte utol magát. Edzője, Eperjesi László a Metropolnak elárulta, a jobb lába továbbra sem az igazi.

– A sebészi beavatkozást követően a jobb lábizma 30 százalékát átmenetileg „elveszítette” – kezdte az augusztus 19. és 27. közötti budapesti atlétikai vb előtti beszélgetést edzője, Anita trénere, Eperjesi László. – Jelenleg 5 százalék pótlása a feladatunk, de azért a 18 méter körüli dobásai már rendszeresek.

A vb-rajtig Nyíregyházán kétszer lesz még a technikájára és a robbanékonyságára egyaránt jótékony hatást kifejtő edzőtáborozása Márton Anitának, aki csak közvetlenül a súlylökők versenye előtt utazik majd Budapestre. Addig a kedvező körülményeket kínáló szabolcsi színhelyen élesíti formáját. Ott esőben is tréningezhet, hiszen Nyíregyháza fedett csarnoka ideális környezet számára.

Eperjesi úgy vélte, amennyiben a budapesti vb-n Anita 19 méter fölé kerül, azzal döntős lehet. Utána már bármi előfordulhat, mert Márton Anita lelkiereje legendás, ebből fakadóan akár egy 19,20-as dobás is tippelhető, ami kétség kívül nagy eredmény lenne.

A hátralévő időben folytatódik az erősítés, hogy ideális állapotban rugaszkodhasson neki a vb-nek. Remek ellenfelekben nem lesz hiány, a 19 és 20 méter között dobó hölgyek jelentős számban érkeznek a magyar fővárosba. Anita üzent a szurkolóknak.

– Mivel hazai környezetben versengünk, Anita arra kéri a publikumot, hogy valamennyi gyakorlata előtt a lehető legharsányabban buzdítsák – tette hozzá Eperjesi mester a Metropolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában