Atlétika

2023.05.28. 21:33

Márton Anita ötödik hellyel kezdte a hétvégét

Több magyar atléta is megmérettette magát pénteken Spanyolországban. Az Andújarban megrendezett bronz kategóriás atlétikai viadalon a magyar olimpiai bronzérmes békéscsabai súlylökő, Márton Anita is dobókörbe lépett és a Magyar Atlétikai Szövetség beszámolója szerint 17,69 méterrel ötödik lett.

Márton Anita

Forrás: Archív

Id. Eperjesi László versenyzője, vasárnap este már a rabati Gyémánt Liga viadalon szerepel majd.

Bakosi Péter magasugrásban 214 centiméterig jutott és ezüstérmesként zárt, Rába Dániel 71,71 méterrel pedig kalapácsvetésben harmadik lett.

Szombaton és vasárnap Budapesten, az Ikarus BSE pályáján került sor a Budapest Open Schulek Ágoston-emlékversenyre. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzői közül hárman is aranyérmesek lettek. A 800 méteres síkfutásban Urbanikné Rosza Mária versenyzője, Kis Petra Sára 2:12,61 perces időeredménnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Az 5000 méteres távon a Tóth Sándor által felkészített Karsai Gábor futott nagyszerű formában, a fiatal versenyző 14:18,37 perces időeredménnyel győzött.

Rúdugrásban a még ifjúsági korú Kovács Patrícia indult és 340 centiméterig jutva a 8. helyen zárt. 

A verseny zárószáma, az 5000 méteres női gyaloglás kettős békéscsabai sikert hozott, a még ifjúsági korú Kovács Alexandra 22:30,99 perces idővel győzött klubtársa, a 22:37,03-as időt produkáló Oláh Barbara előtt. A mezőny harmadik csabai versenyzője, a fiatal Bor Bernadett 24:58,73-asl 6. lett. A férfiak hasonló távján Bernadett testvére, Benjámin 23:41,11-es idővel bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában