Gyermekfoci

2023.05.03. 16:27

Két napig rúgták a bőrt a fürdővárosi gyerekfocitornán

Forrás: Facebook

Tizenhat csapat versengett a hétvégén a gyulai Id. Christian László Városi Sporttelepen a Champions Trophy nemzetközi utánpótláslabdarúgó-tornasorozat U9-es selejtezőjében. A kétnapos tornát az Eger SE együttese nyerte, amely a házigazda Gyulasport csapatával együtt is ott lehet majd a nyári St. Pölten-i európai döntőn.

A Gyulasport NKft. mellett a III. Kerületi TVE, a Jászfényszaru VSE, a CFR 1907 Cluj, az OMTK-ULE, a Békéscsabai Előre, az AFC Vulturii Tg-Mures, a Monori SE, a Kozármisleny FC, az Eger SE, az AFC UTA Arad, a Szentesi Kinizsi, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Grosics Akadémia Szeged, az Asociata Juniorii Alb si Visiniu Cluj és az ACS Crisana Nagyvárad képviseltette magát a tornán. A mérkőzéseket a házigazda Gyulasport NKft. a sporttelep két füves és két műfüves keresztpályán bonyolította le.

A szervezők a mezőnyt két nyolcas csoportra osztották. A rangsor a szombati játéknap 14 fordulója alatt állt fel, ez alapján dőlt el, hogy mely együttesek kerültek az arany- és ezüstágba.

Vasárnap az aranyágon az AFC UTA Arad, a Kozármisleny FC, a Monori SE és a Békéscsaba 1912 Előre SE együttese az A csoportban, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Eger SE, az AFC Vutlturii TG-Mures és a Mezőkövesd Zsóry FC a B csoportban kezdte meg a küzdelmeket. Az ezüstág mezőnyét a Gyulasport NKft., a III. Kerületi TVE, a Jászfényszaru VSE és a ACS Crisana Oradea (A csoport), az FC CFR 1907 Cluj, a Szentesi Kinizsi SZITE, az Asociatia Junuorii ALB SI Visiniu Cluj és a OMTK-ULE (B csoport) négyese alkotta. A Champions Trophy a helyosztókkal folytatódott, majd az érmekért játszottak a csapatok. A döntőt az Eger nyerte a romániai AFC UTA ellen, a 3., a Monori SE, a Békéscsaba 1912 Előre az 5. helyen végzett.

Az ezüstág küzdelmeiből a FC CFR 1907 került ki győztesen, a Jászfényszaru VSE lett a 2., a Szentesi Kinizsi a 3., Gyulasport az ezüstág 4., a torna 12. helyén végzett.

A szervezők az egyéni legjobbakat is díjazták. Legjobb kapus: Gallé Milánt (Monori SE). Legjobb játékos: Vaida Brian (UTA Arad). Gólkirály: Kovács Barna Áron (Eger SE) és Kövesligeti Máté (Kozármisleny FC).

A díjakat Kiss Tamásné, Gyula város sportért felelős tanácsnoka, Fári Zoltán és Fári Judit, a főtámogató JF CNC Service Kft. ügyvezetője, Kovács Henrik, a Gyulasport NKft. alsószekció-vezetője és Zsurzs Péter, a Gyulasport Körzetközpont szakmai vezetője adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában