Röplabda

2023.05.16. 14:42

Bronzérmes az ob-n a BRSE U13-as csapata

Bronzérmet szerzett a Békéscsabai RSE U13-as csapata az Őryné Merő Nóra Országos Mini Bajnokság hatos döntőjében, miután a 3. helyért rendezett csatában 2:0-ra legyőzte a Delta SE-t.

G. P.

Nagy Attila tanítványai szombaton kezdték meg a küzdelmet a Vasas Folyondár utcai csarnokában. A fiatalok két győzelemmel abszolválták a csoportmeccseket, a Delta Érd és a Nyíregyháza csapatát is 2:1-re múlták felül, ezzel egyenes ágon bejutottak a vasárnapi elődöntőbe. A legjobb négy között a KESI aztán 2:1 arányban jobbnak bizonyult úgy, hogy az első és a harmadik játszmát 21-re és 22-re nyerte, míg a viharsarkiak a másodikat 13-ra. A bronzmeccsen ismét a Deltával csaptak össze a csabaiak, akik 2:0-s sikerükkel megszerezték a bronzérmet!

Eredmények

Elődöntő: KESI A–BRSE Fehér 2:1 (21, -13, 22). 
Bronzmérkőzés: BRSE Fehér–Delta SE 2:0 (12, 10).

A BRSE névsora: Baiczer Niké, Barta Flóra, Albrecht Jázmin, Matvon Anna, Csicsely Ágnes, Szabolcsi Szilvia, Kincses Zsaklin, Béres Dóra, Szkaliczki Nóra Krisztina, Fogarasi Zsófi, Botyánszki Málna Boróka, Borbola Olívia Dóra.

A hatos döntő legtechnikásabb játékosának a békéscsabai Szabolcsi Szilviát, a BRSE legjobbjának pedig Matvon Annát választották meg. 

– Januárban vettem át a csapatot, nagy utat jártunk be együtt. Szépen fejlődtek a lányok, és szeretném külön kiemelni Pelle Míra, valamint Németh Ferenc munkáját, akik az elmúlt két és fél évben vitték a csapatot, ez a bronz az ő érdemük is! – mondta a csapatot felkészítő Nagy Attila.

A bajnokságot a Vasas nyerte, miután a döntőben 2:0-ra felülmúlta a Kecskeméti Sportiskolát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában