Röplabda

2023.05.26. 15:32

Az olasz sztárcsapat Novarában játszik Szakmáry Gréta

A mostani szezonban olasz bajnoki negyedik és Bajnokok Ligája-elődöntős Novara csapatában folytatja pályafutását a 126-szoros magyar válogatott Szakmáry Gréta. A 31 éves ütőjátékos leigazolását csütörtökön jelentette be az olasz klub – derül ki az MTI tudósításából.

G. P.

Fotó: Árvai Károly/NS

A játékos pályafutása Nyíregyházán kezdődött, utána sorrendben Gödöllőn, 2015 és 2017 között két idényen keresztül Békéscsabán, majd a német Schwerinben és a török Aydinban szerepelt. Ezután Olaszországba, a Cuneóhoz szerződött, ott játszott legutóbb. A magyar válogatottban 2012-ben mutatkozott be, és ott volt az elmúlt négy Európa-bajnokságon, 2015-ben megnyerte az Európa-ligát, továbbá a tavalyi selejtezőkön főszerepet vállalt a nemzeti csapat újabb Eb-kvalifikációjában is. Szakmáry április közepén jelentette be, hogy nem szerepel többet a nemzeti csapatban, és maximum még két évet tervez játszani.
Szerintem mindenkinek vannak álmai, pláne gyerekként, kamaszként, s annak idején – még gimnazistaként – bizony én is megfogalmaztam magamban, hogy de jó lenne majd egyszer külföldön egy igazi sztárcsapatban röplabdázni. Igazából az tölt el a legnagyobb boldogsággal, hogy a Novara szeretett volna mindenképp leigazolni, ők jelentkeztek be értem és végig azt éreztem rajtuk, fontos nekik, hogy a következő szezonban náluk játsszak – nyilatkozta Szakmáry az MTI-nek.
Kiemelte, nagyon komoly harc lesz majd a csapatba kerülésért, mivel minden poszton világklasszisok játszanak ott.
– Júniusban már el is töltök Novarában pár napot, mert egészségi felmérés vár rám. A karrierem, ahogy már korábban is említettem, a végéhez közeledik, ezért is hatalmas öröm számomra, s egyben pályafutásom csúcspontja, hogy egy ilyen csapatban még megmutathatom, hogy mire vagyok képes – nyilatkozta Szakmáry Gréta.
A Novara 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert, négyszeres Olasz Kupa-győztes és egyszeres olasz bajnok, a CEV-kupát 2006-ban és 2009-ben is megnyerte. A Novarában eddig két magyar röplabdázó szerepelt, a 2006–2007-es idényben Filipovics Anita, 2010 és 2012 között pedig Horváth Dóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában