Kézilabda NB I.

2023.05.21. 06:52

A Békés nem bírt az élvonalba visszatérő ellenfelével

Nem termett sikerélmény az NB I.-be visszajutó PLER otthonában a Békési FKC csapatának. A viharsarkiak egy, már tét nélküli találkozón zárták az évet a fővárosban, ami valamilyen szinten meghatározta a két együttes harci morálját is.

B. M.

Mezei Richárdék a fővárosban kevésbé voltak élesek, mint az évzáró hazai találkozón.

Fotó: Gapixfotó

PLER-Budapest–Optimum Solar-Békési FKC 40–30 (20–17)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Budapest, 500 néző. Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter.

Békés: Borbély – Hrabák 3 (1), Haszilló 3, Laufer 4, Árpási 3, Szász 2, Novák Zs. 1. Csere: Takács (kapus), Kovács R. 1, Balogh B. 2 (1), Fedor, Mezei 1 (1), Kovács R., Varsandán, Dávid 4, Horváth L. 7. Edző: Padla József. A PLER legjobb góldobói: Simotics 5, Fekete Á. 5, Várszegi 4, Lőrincz 4, Csíki 4.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 0, ill. 5/3.

Az már az előző héten eldőlt, hogy a házigazdák hosszabb másodosztályú szereplés után ősztől visszatérhetnek az élvonalba, a békésiek pedig tulajdonképpen jóval korábban bebástyázták magukat az ötödik helyre. Ennek megfelelően tét nélküli csata folyt a pályán, amit leginkább a védekezés minőségi sínylett meg mindkét oldalon. A 10. percben még 7–7 állt az eredményjelzőn, onnan azonban hárommal ellépett a PLER, és a 2-3 gólos különbséget hullámzó játék közepette tartani is tudta a szünetig. A második játékrész elején a békésiek több alkalommal is felzárkóztak egyetlen találatra, de egy újabb háromgólos fővárosi széria 25–21-nél visszaállította a korábbi rendet. Az olló a félidő középső szakaszában kezdett nyílni a csapatok között, amikor a békési oldalon becsúszott néhány technikai hiba, illetve pontatlan támadást. Ezeket villámgyors gólokkal büntették a fővárosiak, akik végül magabiztos győzelemmel köszöntek el közönségüktől.

Padla József: – Köszönöm a játékosaink egész éves munkáját, és gratulálok az elért helyezéshez! A mai mérkőzésen sok szerepet kaptak a fiatalok, akik értékes tapasztalatokat szerezhettek.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában