Cselgáncs

2023.05.18. 17:23

A békéscsabai Sóczó Rebeka hétszeres országos bajnok

Hetedik országos bajnoki címét szerezte meg Sóczó Rebeka, a Békés Megyei Kano Judo SE tehetsége. A hétvégén Cegléden megrendezett junior országos bajnokságon rajta kívül több érmet is szereztek Gyáni János tanítványai.

Gajdács Pál [email protected]

A Kano Judo SE ob-indulói, balról: Bozó Bence, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Sóczó Rebeka és Horban Artem

Női -70 kilogrammban a korábbi magyar bajnok és Héraklész magyar válogatott, Sóczó Rebeka lépett tatamira az újabb bajnoki címért. Rebeka kirobbanó formát mutatott a verseny során, esélyt sem adott ellenfeleinek. A súlycsoport kiemeltjeként sorra nyerte ippont érő akciókkal a mérkőzéseit, két győzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát. A tatabányai Krüpl Georgina elleni fináléban a békéscsabai versenyző irányította a küzdelmet, akcióira a bírók vitathatóan nem adtak pontot, így a küzdelem aranyponttal folytatódott. A mérkőzés kilencedik percében Rebeka utolsó erejével hatalmas dobást hajtott végre ellenfelén, így megszerezte az aranyérmet és ezzel hetedik országos bajnoki címét.

Női -63 kg-ban az egyesület válogatottja, Szentandrászki Gréta állt tatamira. A fiatal reménység koncentrált és határozott judójával két gyors ippon értékű győzelmet ért el, így az elődöntőben folytatta a küzdelmet, ahol riválisával találta szemben magát. Kiegyenlített küzdelem zajlott, de egy taktikai hibát vétett, így a harmadik helyért küzdhetett. A bronzmérkőzést a csabai versenyző uralta, wazari értékű dobást követően leszorítás technikával tartotta földön ellenfelét, ezzel megszerezte az érmet és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Hato Judo SE versenyzői, Györki Dániel és Halmágyi Tamara, valamint Halmágyi Antal edző

Férfi +100 kg-ban Bozó Bence, Kara Bence és Petrovszki Márk mérettette meg magát az idősebbek között. A Gyulai Judo SE ifjúsági válogatottja, Bozó Bence egy ippon értékű győzelemmel egészen a negyeddöntőbe kvalifikálta magát. Ott a válogatott riválisa ellen taktikai hibát vétett, így a bronzéremért Kara Bencével küzdött meg. Bozó ippon értékű dobást hajtott végre, így végül ő lett az érem tulajdonosa, míg Kara a pontszerző ötödik helyen végzett. Petrovszki Márk első éves ifiként az idősebbek között szintén a pontokat érő ötödik helyen zárt.

A férfiak egyik legnépesebb kategóriájában, a -73-kg-ban Kiss Huba szép versenyzéssel, de helyezetlenül zárt.

A Magyar Judo Szövetség összesített éremtáblázata szerint a versenyen 42 egyesületből a BM Kano Judo SE az előkelő 8., míg a Gyulai Judo SE 24. helyen végzett.

Halmágyi Tamara ezüstérmes az ob-n

Az Ungvári Miklós Judo Központban a békéscsabai Hato Judo SE-t két versenyző, Halmágyi Tamara –78kg-ban, Györki Dániel a –66 kg-ban képviselte.

Tamara az egész nap folyamán remekül küzdött, és végül két győzelemmel és egy vereséggel ezüstéremmel zárt. Dániel jól kezdett, és előnyt szerzett az első mérkőzésén, azonban egy pillanatnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy ellenfele földharccal megfordítsa az eredményt. Ezzel a mérkőzéssel számára itt véget ért a verseny.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában