Asztalitenisz

2023.04.09. 12:28

Többen is a főtáblára jutottak 

Szarvason, az Alkotmány utcai Sportcsarnokban befejeződött a 2023. évi újonc (U11 és U13) és serdülő (U15) országos bajnokság, amelyen asztalhoz álltak a Békés megyei fiatalok is.

V. L.

Forrás: Shutterstock

A MOATSZ megbízásából a Demeter Lehel Asztalitenisz Egyesület által rendezett háromnapos viadalon az U15-ös lányoknál Bényei Nelli (ASE Orosháza) a főtáblára jutott, ahol a pécsi Pétery Johannától 3:0-ra kapott ki, így a 17–32. helyen végzett. Az orosháziak másik két játékosa, Gálik Boglárka és Vadász Réka csoportjából nyert mérkőzés nélkül nem jutott tovább. Párosban Bányei Nelli a mohácsi Szántó Eszterrel az oldalán először 3:0-ra győzött a Nagy Adél, Nagy Jázmin budaörsi duó ellen, majd a nyolc közé jutásért 3:1-re kikapott a Somogyi Heidi, Szögi Szonja (Mohács, ATSK Szeged) pártól, így a 9–16. helyen végzett. 

Az U15-ös fiúknál a gyomaendrődi Botos Marcell, a házigazda Demeter Lehel AE játékosa egy győzelemmel, és két vereséggel csoportharmadik lett, miként klubtársa Magyari Milán is, akik így nem jutottak a főtáblára. Párosban a Botos Marcell, Magyari Milán duó a 16 közé jutásért 3:1-re kapott ki a későbbi bronzérmes Kovács Tamás, Pricz László (Debreceni AK, Pécsi EAC) kettőstől, így a 17–32. helyen zárták a viadalt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában