Kézilabda – NB I. B, nők

2023.04.22. 20:57

Orosházi bravúr Egerben

Nagyszerű győzelmet aratott az ONKC a másodosztályban.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A 15 csapatos női kézilabda másodosztályban hatodik Orosháza a negyedik helyen álló és a dobogóért még harcban álló Eger vendége volt az Orosháza a 25. fordulóban szombat este. A hazaiaknál az elmúlt körben kék lappal kiállított Zsadányi Sándor vezetőedző helyett a térdsérülés miatt kidőlt kerettag, Pankotai Luca meccselt.

Tavaly novemberben az ONKC hazai pályán, nagy bravúrral, hét góllal ütötte ki a hevesieket, akiket újra megfricskázott a Morva Zoltán által irányított viharsarki együttes. Kiválóan játszottak a vendégek, Bálint Anna parádézott a kapuban (a hazai sportági szövetség honlapjának statisztikája alapján 35 egri lövésből 15-öt hárított, így 43 százalékos védési hatékonysággal zárt) és támadásban is több jó egyéni teljesítmény akadt. Az egriek nagyon korán elveszítették Szecsüldi Laurát, aki ijesztő és súlyos baksérülést szenvedett egy akciónál.

A második félidő elején nyolccal, az utolsó tíz percre fordulva kilenc góllal vezetett az Orosháza, amely bravúros győzelmet aratott és önbizalommal telve vághat neki az utolsó három bajnoki fordulónak.

Eszterházy SC–Oxxo Energy Orosházi NKC 28–32 (12–18)

NB I. B-s női mérkőzés. Eger, 100 néző. V.: Dulai, Pisák. ONKC: Bálint A. – Moharos 3, Baráth 7, Zavaczki 6 (2), Ács 3, Kenyeres B. 2, Bíró P. 3. Csere: Szőke (kapus), Vörös B. 1, Iván E. 3, Ludvig 3, Jáhn, Prozlik, Bedron, Patyi 1, Mészáros K. Vezetőedző: Morva Zoltán. Az Eger legjobb dobói: Szeberényi F. 9 (5), Hadnagy 5. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában