Birkózás

2023.04.06. 15:40

Orosházi aranyak a területi viadalról

Soltvadkert volt a házigazdája a diák I-es korosztályú birkózók területi kötöttfogású bajnokságának, amelyen a Kelet-magyarországi régióhoz tartozó egyesületek ifjú sportolói álltak szőnyegre.

V. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A fiatalok erről a viadalról harcolhatták ki az országos döntőbe jutást. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot négy, az Orosházi Birkózó Egyesületet (OBE) hét fiatal képviselte a versenyen – hárman közülük külön korosztályos engedéllyel –, s többségük ott lehet majd az országos fináléban is. 

A Spartacus birkózói közül Kis Levente, Pusztai Márk és Pleskonics Máté megnyerte súlycsoportja versengését, míg Gémes Krisztián bronzérmet szerzett a 85 kg-osok között. Ebben a súlycsoportban az OBE legsikeresebb versenyzője, Almási Áron lett a második. Klubtársai közül Hangya Borisz és Szabó Dániel egyaránt bronzéremmel térhetett haza.
Eredmények. 38 kg: 1. Kis Levente (Orosházi Spartacus BK). 42 kg: 1. Pusztai Márk (Orosházi Spartacus BK)... 5. Hevesi János (OBE). 46 kg: 3. Hangya Borisz (OBE). 54 kg: 4. Vas-Szilágyi András (OBE). 69 kg: 3. Szabó Dániel (OBE). 85 kg: 2. Almási Áron (OBE), 3. Gémes Krisztián (Orosházi Spartacus BK). +85 kg: 1. Pleskonics Máté (Orosházi Spartacus BK). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában