Girja

2023.04.19. 15:22

Ob-arany után irány a világbajnokság

A közelmúltban Budapesten rendezték meg az országos bajnokságot giriben, vagy más néven girjában. A viadalon nagyszerű viharsarki siker is született: az érettségi előtt álló, békési Brezina Tamara Lili aranyérmet nyert.

P. B.

Brezina Tamara Lili

Szűcs Istvánné Sós Julianna tanítványa 16 kilós súllyal mérette meg magát az úgynevezett hosszú ciklus versenyszámban. Tíz percig kellett dolgoznia a súllyal, egy kézváltással közben, tehát öt percig az egyik, újabb öt percig a másik kezében volt a súly a gyakorlat során. A békési tehetség végül 115 emeléssel zárt és végzett az első helyen ebben a kategóriában. Az ob egyben kvalifikációs verseny is volt a június végi, hódmezővásárhelyi világbajnokságra is, sikerével Brezina Tamara Lili indulási jogot szerzett a vb-indulásra.

A viharsarki sportoló heti két edzéssel készül a békési kulturális központban, az edzések során nemcsak a girja súlyokkal dolgozik, hanem különböző erősítő és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat is végez, hogy meglegyen a kellő erő a versenyeken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában