Labdarúgás

2023.04.28. 13:20

Előre: nagyon kell a bravúr!

Hiába vezetett szerdán Albert István góljával a Békéscsaba a Szombathelyi Haladás otthonában, a feljavuló és ezután jobban futballozó vasiak megfordították az eredményt, otthon tartva a három bajnoki pontot. Vasárnap a Siófok érkezik Békéscsabára.

Gajdács Pál [email protected]

Fotó: Bencsik Ádám

A következő, 35 fordulóban sorra kerülő mérkőzésén már nem hibázhat a Békéscsaba, de ehhez egy igen jó és eredményes gárdát kellene két vállra fektetni. A BFC Siófok 12 győzelemmel, 10 döntetlennel és 12 vereséggel, 46 pontot szerezve a 9. helyen áll, míg a Békéscsaba a szerdai vereségével és a Kozármisleny újabb bravúros csákvári győzelmével a tizenhetedikről a tizennyolcadik helyre csúszott vissza.

Nincs rossz passzban a Balaton-parti alakulat, utoljára még március 19-én, a bronzérem legfőbb várományosa, az Ajka ellen szenvedett vereséget, azóta négyszer – a Kazincbarcika, a Szentlőrinc mellett az MTK és a Gyirmót ellen is – győzött és két alkalommal a Péccsel és a Doroggal szemben döntetlent játszott.

Ősszel a Balaton-partján – némi meglepetésre – Máris Dominik és Hamed Yasin góljaival kettő–kettőt játszott egymással a két csapat, hasonló eredmény most nagyon kevés lenne a Békéscsabának.

–  Bár nekünk lenne annyi pontunk, mint a Siófoknak, hiszen akkor nem fájna a fejünk – mondta Pásztor József, a Békéscsaba megbízott vezetőedzője. – Biztos vagyok benne, hogy ők már bennmaradtak, akkor is ha a matek miatt elméletileg szükségük van még pontra. Igen jó sorozatban vannak, hiszen hat mérkőzés óta veretlenek és összességében is nagyon jól szerepelnek. Viszont jelen helyzetünkben, ha a Real Madrid érkezne hozzánk a hétvégén, őket is meg kellene vernünk, mert csak akkor van sanszunk a bennmaradáshoz. Remélem, hogy a fiúk is átérzik a helyzetet és olyan hozzáállást fognak tanúsítani, amivel meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, de bízom benne, hogy hazai pályán, saját közönségünk támogatásával itthon tudjuk tartani a három pontot.

– Tudjuk, hogy ellenfelünknek élet-halál harc lesz a mérkőzés – mondta Dragan Vukmir, a Siófok vezetőedzője. – Matematikailag még nem kerültük el biztosan az osztályozót, de ez a cél, így számunkra is fontos lesz a vasárnapi találkozó. Nehéz meccset várok, mert mindkét csapatnak kellenek a pontok. 

A Békéscsaba számára jól alakult a hétközi forduló egyik csütörtöki mérkőzése, hiszen a lila-fehérek mögött szintén 33 ponttal, a már kieső 19. helyen álló Szentlőrinc kikapott Soroksáron, így alakuljon bárhogyan is a baranyai csapat Tiszakécske elleni hétvégi mérkőzése, a Siófok legyőzése esetén a Csaba maga mögött tartaná. Ehhez azonban legalább olyan tűzzel kellene játszani, mint egy héttel ezelőtt az ETO FC Győr ellen.

A mérkőzést Rúsz Márton vezeti, két asszisztense ifj. Varga Gábor és Szilágyi Norbert lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában