Diákolimpia

2023.04.22. 07:55

Fegyverropogástól volt hangos Sámson, sportlövők versengtek

Békéssámson új lőterén rendezték meg a sportlövők megyei diákolimpiai döntőjét. Virág Zoltán, a helyiek trénere, a házigazda számolt be a sikeres pénteki nap történéseiről.

Cs. I.

Sportlövők versengtek a megyei megmérettetésen. Fotók: BMH

Nem is olyan régen arról számolt be hírportálunk, hogy példás összefogással kialakítottak egy régi épület felújításával egy lőteret a községben, ahol nagy hagyománya van a lövészklub sikeres tagjai által e sportnak.

A közösségi összefogással és a helyi önkormányzat támogatásával szabványos, 10 méteres lőteret avatthattak fel a sportlövőknek. 

– A sportág gazdag hagyományokkal rendelkezik a településen és az új lőtér megvalósulásának köszönhetően a Békés Vármegyei Sportlövő Szövetség a települést választotta ki a 2022/2023-as diákolimpia megyei döntőjének lebonyolítására. A jó hangulatú, izgalmas versenyen 27 általános- és középiskolás korú sportlövő mérte össze tudását, rátermettségét – tájékoztatta szerkesztőségünket a házigazda.

Eredmények: altalános iskolás leány kategóriában 1. Bukta Noémi (Békéssámson), 2. Mátó Réka (Békéssámson), 3. Holvár Vivien (Békéssámson). Általános iskolás fiú: 1. Müller Márton (Szarvas), 2. Miklós Máté (Békéssámson). Középiskolás leány: 1. Ugrai Nikoletta (Szarvas), 2. Szécsi Lola (Szarvas), 3. Tóth Adél (Békéscsaba). Középiskolás fiú: 1. Vass Balázs (Szarvas), 2. Sziklai Gyula ( Szarvas), 3. Friedmanszki Bence (Szarvas).

Csapatversenyben a diákolimpia döntőjében Békés vármegyét általános iskolai kategóriában a Békéssámsoni Általános Iskola versenyzői, míg középiskolás korosztályban a Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói képviselik 2023. május 19-20-án Gyöngyösön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában