Asztalitenisz

2023.04.07. 17:42

Az orosházi Bényei Nelli párosban bronzérmes

Szarvason, az Alkotmány utcai Sportcsarnokban megkezdődött a 2023. évi újonc (U11 és U13) és serdülő (U15) országos bajnokság, amelyen asztalhoz állnak a Békés megyei fiatalok is. A MOATSZ megbízásából a Demeter Lehel Asztalitenisz Egyesület által rendezett viadalon az U11-es lányoknál Sánta Elena (ASE Orosháza) a főtáblára jutott, ahol a debreceni Manc Annától kikapott, így a 9–16. helyen végzett.

Az U13-as lányoknál egyéniben Bényei Nelli (ASE Orosháza) a főtáblán kezdte meg szereplését. A 16 közé jutásért a kecskeméti Galamb Nórát verte 3:0-ra, majd a nyolc közé kerülésért Ivanics Izabell (Pingpongozz Velünk SE) ellen győzött 3:2-re. A négy közé jutásért a későbbi ezüstérmes Fazekas Lizett (Bp. Erdért SE) 3:0-ra nyert az orosházi lány ellen, így Bényei Nelli, az 5–8. helyen zárt. Vadász Réka (ASE Orosháza) csoportelső lett, majd a főtáblára jutásért a bejátszásban 3:0-ra legyőzte Kancsár Rékát (BVSC-Zugló). A 16 közé jutásért az orosházi fiatal kikapott a második kiemelt Fegyver Zsófiától (KSI), így a 17–32. helyen végzett.

Ebben a korosztályban leány párosban a Bényei Nelli, Szántó Eszter (ASE Orosháza, Mohácsi TE) duó egy szombathelyi, és egy Statisztikás páros legyőzésével a négy közé jutott, ahol 3:1-re kikapott a Fazekas Lizett, Fegyver Zsófia (Bp. Erdért SE, KSI) kettőstől, így az orosházi fiatal bronzérmet szerzett. A Vadász Réka, Galamb Nóra (ASE Orosháza, Kecskemét) duó a nyolc közé jutásért 3:0-ra kikapott a későbbi győztes Somogyi Heidi, Szögi Szonja (Mohácsi TE, ATSK Szeged) duótól, így a 9–16. helyen fejezte be a versenyt.  

Az U13-as fiúknál Németh Endre (Demeter Lehel Asztalitenisz Egyesület) csoportjában harmadik lett, és nem jutott a főtáblára. Styr Kevin (Eleki ASE) egy győzelemmel, és két vereséggel csoportharmadikként zárt, és ő se jutott a főtáblára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában