Labdarúgás - NB II.

2023.04.30. 19:15

A hosszabbításban mentett pontot Békéscsabán a Siófok - galériával

Már-már a kezében érezhette a három pontot a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapata a Siófok ellen, ám a hosszabbításban a cserejátékos Dénes Csanád fejesével egyenlített a vendég.

Fotó: Für Henrik

Labdarúgás Azonnal ellenfelének esett az NB II-es tagságért élet-halál harcot vívó Békéscsaba. Fölényét az is jelezte, hogy öt percen belül már a harmadik szögletet végezte el Czékus Ádám. A sokat cselező, villámgyors csabai támadó nem sokkal ezután a meglepetésre kezdőbe állított Ilyés Tamás lövése után meg is szerezte a vezetést csapatának. Sokáig nem örülhetett az Előre, mert az első siófoki szöglet után Varjas Zoltán fejese után Krnács Richárd kapujában landolt a labda. A csabaiakat azonban nem sokkolta a gól, továbbra is mentek előre, minden egyes labdáért megharcoltak, melynek eredményeképpen Ilyés Tamás egy pompás emeléssel újra a lilákat juttatta vezetéshez.

A szünet után a vendégek domináltak inkább, a Csaba visszahúzódott a saját térfelére és a kontrákra rendezkedett be. A Balaton-partiak többször jutottak el a kapujukig, de igazán veszélyes helyzetet sokáig nem tudtak kidolgozni. Nem úgy a hosszabbításban, amikor a csereember, Dénes Csanád jókor állt, jó helyen és fejesével pontot mentett.

Békéscsaba 1912 Előre–BFC Siófok 2–2 (2–1)

Labdarúgás NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 1350 néző. V.: Rúsz (ifj. Varga G., Szilágyi N.). Békéscsaba:  Krnács – Puskás (Hodonicki, 86.) Albert I., Bora, Mikló – Hamed (Máris, 69.), Fazekas L., Kitl M., Futó – Czékus, Ilyés (Kóródi, 82.). Megbízott vezetőedző: Pásztor József. Siófok:  Winter – Vágó, Horváth M., Debreceni – Varjas, Szakály A., Polényi, Varga B., Volter (Major, 62.) – Farkas B. (Dénes, 62.), Hegedűs (Girsik, 62.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Sárga lap: Varga B. a 25., Futó és Volter a 45., Mikló a 90. percben.

Szögletarány: 7:5 (7:2).

13. perc: Ilyés robogott el a jobb oldalon, lapos beadásába Czékus jobbal beleért, a labda a kapus hasa alatt a háló közepébe gurult, 1–0.

18. perc: Jobb oldali siófoki szöglet után a 16-oson belül jól helyezkedő Varjas Zoltán 10 méterről a léc alá fejelt, 1–1.

40. perc: Egy védőről kipattanó labdát Ilyés kapcsolt le, majd 16 méterre a kaputól jobbal alányesett a labdának, ami a kapus fölött a jobb alsó sarokba hullott. 2–1.

90+1. perc: A csereként beállt Dénes egy jobbról érkező labdát 8 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 2–2.

Pásztor József: – Sajnos sorozatban nem tudjuk úgy lehozni a mérkőzéseket, hogy ne kapjunk gólt. Mindkét fejesgólt hárítani kellett volna. A legnagyobb baj az, hogy nem tudunk kilencven percen át koncentrálni, s emiatt a csapat mindig „hozza” a hibát. Pedig kúsztak-másztak a fiúk, de hiába vezetünk rendszerint, a végén mindig gólt kapunk.

Dragan Vukmir: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, mert a hazai csapatnak nagyon kellett a három pont. Fiatal játékosokból álló csapatunk az első félidőben sok hibával futballozott, de akkor is küzdött, harcolt. A hosszabbításban megszerzett gólnak és az egy pontnak örülök.

Jó: Czékus, Ilyés, Puskás, Kitl M., ill. Dénes, Szakály A., Varjas, Hegedűs.

További eredmények: Budafok–Szombathelyi Haladás 1–0, Szeged-Csanád GA–Kazincbarcika 1–0, Gyirmót–Pécs 0–0, Szentlőrinc–Tiszakécske 3–2, Dorog–Soroksár 0–3, Mosonmagyaróvár–Győr 0–0, Kozármisleny–Nyíregyháza 0–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában